Ana SayfaHaberlerDünyaİdlib’de pazar yerine gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetti

İdlib’de pazar yerine gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetti

Suriye'de Beşar Esad rejiminin İdlib'in güneyinde yer alan Eriha ilçesindeki bir pazar yerine düzenlediği topçu ateşinde ilk belirlemelere göre en az 10 sivil hayatını kaybetti, 35 sivil yaralandı. Saldırının, BM Cenevre Ofisi'nde Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının altıncı turunun devam ettiği sırada gerçekleşmesi dikkat çekti.

Suriye ordusu ve İran destekli yabancı gruplardan oluşan rejim güçleri, İdlib’in güney kırsalında bulunan Eriha ilçe merkezindeki pazar yerini topçu saldırılarıyla hedef aldı.

Bombardımanda ilk belirlemelere göre 10 sivil yaşamını yitirirken, 35 sivil yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Saldırının, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi’nde Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının altıncı turunun devam ettiği sırada yapılması dikkat çekti.

İdlib’te son durum

Türkiye, Rusya ve İran, 2017’deki Astana toplantısında Esad rejiminin kontrolünde olmayan alanda dört “gerginliği azaltma bölgesi” oluşturma karar almış, bu dört bölgeden üçü rejim, İran destekli gruplar ve Rusya’nın saldırıları sonucunda ele geçirilmişti. Dördünden geriye kalan tek bölge olan İdlib’e de uzun zamandır bu güçler tarafından saldırılar gerçekleştiriliyor.  

İdlib’te çatışmaların artmasının Türkiye’ye yeni bir göç akımını tetiklemesinden endişe ediliyor.

- Advertisment -