Ana SayfaHaberlerİhraç F-16 pilotu, çiftçilik yaptığı köyünde traktör kazasında hayatını kaybetti

İhraç F-16 pilotu, çiftçilik yaptığı köyünde traktör kazasında hayatını kaybetti

TSK’da 11 yıl F-4 ve F-16 savaş uçaklarında pilot olarak görev yapan, El-Bab ve Afrin Harekatlarına katılan ve 2020 yılında ankesörlü telefondan aranma iddiasıyla ordudan ihraç edilip, bir yıl hapiste yatan 36 yaşındaki eski pilot üsteğmen Yahya Tarih, çiftçilik yaptığı Kayseri Pınarbaşı’ndaki köyünde, dik yolda kullanırken takla atan traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

Kronos’tan Sevinç Özarslan’ın haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri’nde F-4 ve F-16 savaş uçağı pilotu olarak 11 yıl görev yaptıktan sonra ihraç edilen ve 1 yıl hapis yatan Hava Pilot Üsteğmen Yahya Tarih, memleketi Kayseri Pınarbaşı Karaboğaz Köyü’nde bir traktör kazasında hayatını kaybetti.

Cezaevinden çıktıktan sonra babasıyla birlikte çiftçilik yapan Tarih, mısır, patates, buğday ekimiyle uğraşıyordu.

Olay 19 Ağustos 2023 sabahı meydana geldi. Tarladan römorka buğdayı yükleyip yola çıkan Tarih’in, her zaman eve giden dolambaçlı ama daha güvenli yolu tercih ettiği, kaza günü ise kestirme ama dik yolu kullandığı öğrenildi. Tarih’in arkadaki iki römorku yenemediği için takla atan traktörün altında vefat ettiği belirtildi.

Ankesörlü telefondan arandığı iddiasıyla 2020 yılında ihraç edilen Yahya Tarih, daha sonra tutuklanıp Sincan Cezaevine gönderildi. 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen Tarih’in dosyası Yargıtay’da bulunuyordu.

Evli ve 3 yaşında bir oğlu bulunan 36 yaşındaki Tarih’in cenazesi dün Karaboğaz Köyü’ne defnedildi. Yahya Tarih’in babası Nahit Tarih de üç ay önce vefat etmişti.

- Advertisment -