Ana SayfaHaberlerİhraç isteğiyle disiplindeyken MHP’li arkadaşlarının ‘fotoğraflı desteğini’ alan MHP’li vekil istifa etti

İhraç isteğiyle disiplindeyken MHP’li arkadaşlarının ‘fotoğraflı desteğini’ alan MHP’li vekil istifa etti

MHP’li bazı milletvekillerinin önceki gün (14 Nisan) TBMM’de gerçekleşen çalışmalar esnasında Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla MHP'den kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen MHP Kayseri milletvekili Baki Ersoy ile fotoğraflarını paylaşması dikkat çekmişti. Ersoy, bugün (16 Nisan) MHP’den istifa etti: “Davama ve partime zarar verme ihtimalini bertaraf etmek amacıyla…”

MHP Kayseri milletvekili Baki Ersoy, tüm ürünlere gelen zamları ve hayat pahalılığını ‘halkın beli büküldü’ sözleriyle eleştirdiği için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Önceki gün (14 Nisan) MHP cephesinde bu konuda dikkat çekici bir gelişme yaşandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ve MHP Gaziantep milletvekili Sermet Atay’ın da aralarında bulunduğu bir grup milletvekili sosyal medyadan Baki Ersoy ile fotoğraflarını paylaştı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, TBMM’deki görüşmeler esnasında Baki Ersoy ve bir grup partili milletvekili ile çekildikleri fotoğrafı altına not düşmeden Facebook hesabından paylaştı.

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ise Ersoy’un da aralarında yer aldığı MHP’li milletvekillerinin fotoğrafını Twitter hesabından “TBMM’de Genel Kurulda haftanın son gününde MHP grubu olarak çalışmaya devam. Herkese hayırlı iftarlar diliyorum” notuyla paylaştı.

Genel Başkan Yardımcısı Yönter’in bu tweet’i hesabından yorum yazmadan retweet ettiği görüldü.

Bu paylaşımlar, Baki Ersoy’un MHP’den ihraç talebi konusunda parti içinde fikir ayrılığı olduğu tartışmalarına sebep olmuştu.

Medyada paylaşımlarla ilgili çıkan haberlerin ardından Baki Ersoy bugün (16 Nisan) partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Ersoy, Twitter hesabından paylaştığı mesajında “Liderim Sayın Devlet Bahçeli Bey’e ve davama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağlı ve sadık kalacağım. Disipline sevkimle ilgili kamuoyunda yapılan istismar edici tartışmaların davama ve partime zarar verme ihtimalini bertaraf amacıyla partimden bugün istifa ediyorum” dedi.

- Advertisment -