Ana SayfaHaberlerGündemBarzani’nin Ankara mesaisi: Hakan Fidan ile görüşmesine MİT Başkanı da katıldı

Barzani’nin Ankara mesaisi: Hakan Fidan ile görüşmesine MİT Başkanı da katıldı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, Ankara'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. İletişim Başkanlığı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, giderek artan İsrail saldırganlığının bölgeyi topyekün bir savaş alanına çevirme riskinin bulunduğunu, Türkiye’nin tüm bölgenin istikrar ve güvenliğine büyük önem atfettiğini, Irak makamlarının ülkeyi çatışmanın uzağında tutma gayretlerini takdirle karşıladığını ifade etti."

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye’ye yapacağı resmi ziyaret kapsamında bugün başkent Ankara’ya geldi. 

IKBY Başkanı Barzani, ilk olarak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Toplantıya Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İbrahim Kalın’ın da katıldığı ifade edilirken, Barzani, bugün saat 14.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya geldi. 

Erdoğan-Barzani görüşmesine ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti” ifadelerine yer verildi. Cumhurbaşkanlığı’nda basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer aldı.

“Irak makamlarının ülkeyi çatışmanın uzağında tutma gayretlerini takdirle karşılıyoruz”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan görüşmeyle ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Görüşmede, Türkiye-Irak ilişkileri ve IKBY ile işbirliği üzerinde fikir teatisinde bulunuldu; bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, 20 Ekim’de düzenlenecek IKBY parlamento seçimlerinin hayırlara vesile olması dileklerini ifade etti. Irak Türkmen Cephesi’nin de yarışacağı seçimlerin kapsayıcı bir anlayışla, barış ve huzur içinde gerçekleştirileceğine olan inancını dile getirdi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, giderek artan İsrail saldırganlığının bölgeyi topyekün bir savaş alanına çevirme riskinin bulunduğunu, Türkiye’nin tüm bölgenin istikrar ve güvenliğine büyük önem atfettiğini, Irak makamlarının ülkeyi çatışmanın uzağında tutma gayretlerini takdirle karşıladığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalkınma Yolu Projesi’nin tüm bölgenin ekonomik kalkınmasına, istikrarına ve kardeşliğine önemli katkı yapacağının, bu projenin IKBY’ye de her açıdan fayda sağlayacağının altını çizdi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı dönemde, tüm bölgenin huzur, refah ve iç barışına kasteden terör tehdidinin kalıcı olarak ortadan kaldırılmasına yönelik işbirliğinin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dost ve kardeş Irak’ın ve Irak halkının daima yanında olacağını vurguladı.”

“Bir dizi meseleyi ele aldık”

Görüşme sonrasında Neçirvan Barzani de sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara’da bir kez daha bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Görüşmede bölgesel istikrarı geliştirmekten Kürdistan Bölgesi, Irak ve Türkiye arasındaki bağları daha fazla güçlendirmek de dahil bir dizi meseleyi ele aldık.”

- Advertisment -