Ana SayfaHaberlerGündem“İki HEDEP’li iktidardan biriyle görüştü” iddiası doğrulandı: Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan,...

“İki HEDEP’li iktidardan biriyle görüştü” iddiası doğrulandı: Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’ın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la görüştüğü ortaya çıktı. HEDEP tarafı görüşmenin hasta tutuklularla sınırlı tutulduğu bildiriyor. İki parti arasında yerel seçimlerde bir tür iş birliğini içeren görüşmeler yapıldığı iddia edilmişti. Gazeteci Deniz Zeyrek de “İki HEDEP yöneticisi, iktidardan çok önemli bir isimle görüşmeye gitti” iddiasını ortaya atmıştı. Zeyrek, görüşme kısmı doğrulanan iddiasının devamında şunları söylemişti: “Arka kapı diplomasisi başlamış vaziyette. HEDEP güvenmediği için yazılı bir protokol istiyor, onu da AK Parti vermek istemiyor. Çünkü medyaya sızar ve Bahçeli, Cumhur İttifakı’nı terk eder.”

AK Parti ile HEDEP arasında yerel seçimlerde iş birliği hakkında görüşmeler yapıldığı iddiaları gündeme gelmişti.

Gazeteci Deniz Zeyrek de “Çok sözleri dinlenen iki HEDEP yöneticisi, aynı arabaya bindiler ve iktidardan önemli bir isimle görüşmeye gittiler” iddiasını ortaya atmıştı.

Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre; HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile hasta tutuklular hakkında bir görüşme yapıldığını söyledi.

TBMMM Başkanvekili, HEDEP’li Sırrı Süreyya Önder ile HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Tunç’un makamında bir araya geldi.

Buldan ve Önder, Bakan Tunç’a HEDEP Cezaevi Komisyonu’nun cezaevlerindeki hak ihlalleriyle ilgili raporunu sundu ve konuya ilişkin bilgi verdi. Görüşmede ağır hasta ve hasta tutuklular, cezaevi idare ve gözlem kurullarının kararlarıyla tahliye hakkı kazanmasına rağmen infazları yakılan hükümlüler, cezaevlerinde uygulanan keyfi cezalar gibi pek çok konuda Tunç’la fikir alışverişinde bulunuldu.

Zeyrek: “HEDEP yazılı protokol istiyor, AK Parti vermek istemiyor”

Deniz Zeyrek, görüşme yapıldığı doğrulanan iddiasının devamında şunları söylemişti:

“Bakmayın Demirtaş’a selam verdi diye eleştiriyorlar. Doğrudan bir arka kapı diplomasisi başlamış vaziyette.

Çok sözleri dinlenen iki HEDEP yöneticisi, aynı arabaya bindiler ve iktidardan önemli bir isimle görüşmeye gittiler. Kürt meselesi, Kürt seçmenle diyalog vs. açısından sözü geçen biriydi. AK Parti’nin belirlediği bir mekâna gittiler. Meclis’ten bindiler arabaya, gözümle gördüm.

HEDEP güvenmediği için yazılı bir protokol istiyor, onu da AK Parti vermek istemiyor. Çünkü medyaya sızar ve Bahçeli, Cumhur İttifakı’nı terk eder.”

- Advertisment -