Ana SayfaHaberlerEkonomiİktidar basınında ‘işsizlik’ hakkında yüksek analizler

İktidar basınında ‘işsizlik’ hakkında yüksek analizler

İktidar gazeteleri ısrarlı: Türkiye’de işsizlik sorunu yok, iş beğenmeme sorunu var. Bugünkü (18 Kasım) Yeni Şafak ve Türkiye gazeteleri birinci sayfalarından yine bu ‘sözde’ sorunu analiz ettiler:

Türkiye (18 Kasım): “Problem işsizlik değil iş beğenmeme: Herkes şef olmak istiyor / Happy Moon’s Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu, restoranlarda eleman sıkıntısının devam ettiğini belirterek ‘Her şubede 3-5 tane eksiğimiz var. Komi, bulaşık, çırak, aşçı çırağı gibi. Bu konuda eskisi gibi alaylı, alttan, çıraklık yapayım, işin ustası olayım diye düşünülmüyor. Herkes yemeğin üzerindeki süsü koyma peşinde’ dedi.”

Yeni Şafak (18 Kasım): “İzmir’de de çalışacak işçi bulamıyorlar / İstanbul ve Ankara’daki Organize Sanayi Bölgelerinde son günlerde gündeme gelen üreticilerin çalıştıracak işçi bulamaması sorunu İzmir’de de yaşanıyor. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde de her iş yerinde aynı pankart asılı, tüm işletmeciler aynı sorundan şikayetçi: ‘Çalışacak eleman arıyoruz, işçi bulamıyoruz.’”

- Advertisment -