Ana SayfaHaberlerİktidar medyasına göre kur yükselmedi

İktidar medyasına göre kur yükselmedi

Dolar kurundaki tarihi yükseliş, hükümete yakın bazı gazetelerin bugünkü 1. sayfalarında haber değeri görmedi. Sabah, Akşam ve Milliyet döviz kurundaki yükselişten hiç söz etmeden, Merkez Bankası’nın “döviz kurunda sağlıksız fiyat oluşumu” açıklamasına yer verdi. Hürriyet ve Aydınlık, Merkez Bankası’nın açıklamasına da gerek duymayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin ekonomiyle ilgili mücadele sözlerine ağırlık verdi.

Hürriyet’in 1. sayfasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasındaki erken seçimin olmayacağı kısım öne çıkartılırken, en altta MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Türkiye’nin ‘faiz kamburu’ndan kurtulması gerektiği açıklaması yer aldı. Dövizin yükselişi 1. sayfaya giremedi.

Sabah’ın 1. sayfasında da Erdoğan’ın erken seçimle ilgili sözleri altta da Bahçeli’nin ekonomiyle ilgili açıklamaları haberleştirilirken dolar kurundaki yükseliş yer almadı.

Sayfanın en altından “Merkez Bankası, vatandaşları uyardı: Dövizdeki fiyat gerçekçi değil” diye 4. sayfaya yönlendiren bir başlık girilse de Merkez Bankası’nın açıklama yapma nedeniyle ilgili 1. sayfada en azından kısa bir bilgi bulunmadı.

Akşam’ın 1. sayfasında manşetin altında Erdoğan’ın “tuzakları bozacağız” açıklamaları verilirken, bu açıklamalara neden olan kur haberi bu gazetenin de birinci sayfasında yer almadı. Erdoğan’ın açıklamalarının altında Merkez Bankası’nın kurdaki yükseliş üzerine yaptığı açıklaması küçük bir kutu içinde şöyle görüldü:

“Merkez Bankası döviz kurlarında aşırı dalgalanmayla ilgili uyardı: Sağlıksız fiyat oluşumları gözlemleniyor.”

Milliyet, Erdoğan’ın erken seçim tartışmalarıyla ilgili açıklamalarının altında Merkez Bankası’nın açıklamasını haberleştirdi. Merkez Bankası açıklamasının haberinde de dolar kurunda bir yükseliş olduğu bilgisi yer almadı.

Posta’nın 1. sayfasında ekonomiyle ilgili olarak sadece asgari ücret tartışmasına dair bir habere yer verildi.

Aydınlık’ın 1. sayfasının büyük bölümü Erdoğan ve Bahçeli’nin büyük fotoğraflarıyla sunulan, “Cumhur İttifakı’ndan tarihi eşik açıklaması; borçlanma ekonomisine son, yatırım seferberliği” manşetine ayrıldı.

Erdoğan ve Bahçeli’nin açıklamalarından ekonomiyle ilgili ideolojik mücadelelerin verileceğiyle ilgili kısımların öne çıkarıldığı manşet haberde veya 1. sayfanın bir başka yerinde dolar kurunun yükselişinden bahsedilmedi.

- Advertisment -