Ana SayfaHaberlerGündemİktidar medyasında Altılı Masa için “kaos”, “vesayet”, “çok başlılık” manşetleri

İktidar medyasında Altılı Masa için “kaos”, “vesayet”, “çok başlılık” manşetleri

Erdoğan’ın “Milletimizi vesayetin cenderesinden kurtarmış olmakla övünüyoruz. Bunlar kendi vesayetlerini inşa etmeye çalışıyorlar. Bu defaki vesayetin adı ne biliyor musunuz, 6'lı masadaki vesayetin adı, siyasi vesayet” sözleri iktidar medyasında manşetlere çıktı. Sabah: “Altılı Masa kaos peşinde.” Türkiye: “Kaosa izn vermeyiz.” Yeni Şafak: “Altı başlı hükümet peşindeler.” Akşam: “Bunlar çok başlı vesayet istiyor”

Antalya’da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, “Milletimizi vesayetin cenderesinden kurtarmış olmakla övünüyoruz. Bunlar kendi vesayetlerini inşa etmeye çalışıyorlar. Bu defaki vesayetin adı ne biliyor musunuz, 6’lı masadaki vesayetin adı, siyasi vesayet” dedi.  

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletimizi vesayetin cenderesinden kurtarmış olmakla övünüyoruz. Bunlar kendi vesayetlerini inşa etmeye çalışıyorlar. Bu defaki vesayetin adı ne biliyor musunuz, 6’lı masadaki vesayetin adı, siyasi vesayet. Biz ülkemizi siyasi ve sosyal kaos ikliminde çıkarmakla gurur duyuyoruz. Bunlar kendi kaoslarını oluşturmaya çalışıyor. Biz cumhuriyetimizin yeni asrına ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu damgasını vurmaya çalışıyoruz, bunlar tekrar ülkeyi kendi içine kapatmaya çalışıyor. Velhasıl nereden tutsanız elinizde kalan bir anlayışla karşı karşıyayız. Üstelik millete söyledikleri sözleri uygulayabilecekleri hiçbir hukuki zemin mevcut değil. Seçimden sonra böyle bir hazırlıkları ve niyetleri olduğuna dair işaret de yok. Türkiye eskiden yürütmede iki başlılığı kaldıramadığı için ağır bedeller ödemiş, siyasi, sosyal, ekonomik krizler yaşamıştır. Bunlar iki de değil, 6 başlı bir yürütme peşinde koşuyorlar. Allah akıl, fikir, izan versin.

Erdoğan’ın bu sözleri bugünkü iktidar medyasında manşetlere çıkarıldı.

- Advertisment -