Ana SayfaHaberlerİktidar medyasından Erdoğan’a sansür: “Sürtük”ü görmediler

İktidar medyasından Erdoğan’a sansür: “Sürtük”ü görmediler

Hükümete yakın medya Erdoğan’ın meclis grup toplantısında Gezi Parkı eylemcileri için söylediği “Bunlar sürtük” sözlerine sansür uyguladı. Erdoğan’ın sözleri Sabah, Hürriyet, Yeni Şafak, Türkiye ve bu tip ifadeleri sıklıkla manşetine taşımasıyla meşhur Akit’te kendisine hiç yer bulamadı. Dün de hükümete yakın medyanın internet siteleri Erdoğan’ın “Bunlar çürük, bunlar sürtük” sözlerini “Bunlar çürük…” şeklinde sunmuştu.

Akit’in 1. sayfasında Erdoğan’ın konuşmasıyla ilgili sadece Kılıçdaroğlu’na sorduğu 10 soru yer aldı.

Erdoğan’ın grup toplantısının detaylı haberinin yer aldığı 9. sayfada da Kılıçdaroğlu’na sorular ön plandaydı. Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemcileri için söylediği sözler ise haberin metninde bile yer almadı.

İktidar medyasında sözlere yer veren tek gazete olan Akşam da birinci sayfasına Erdoğan’ın konuşmasındaki Kılıçdaroğlu’na sorular bölümünü taşıdı.

Akşam konuşmanın detayının olduğu 15. sayfada ise “Bunlardan bu millete, bu vatana hayır gelmez” başlıklı bir kutunun içinde metin olarak geçti, alt başlık olarak bile öne çıkartmadı.

Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na hitaben söylediği “Yüreğin varsa çık karşıma” sözlerini manşetine taşıyan Türkiye de Erdoğan’ın Gezi eylemcilerine söylediği sözleri ne birinci sayfasında ne de iç sayfada gördü.

Diğerlerinden farklı olarak Erdoğan’ın Tel Rifat ve Münbiç’le ilgili harekât mesajını manşete taşıyan Yeni Şafak da Gezi eylemcileri için söylenen söze hiç yer vermedi.

Erdoğan’ın Gezi eylemcileriyle ilgili sözü Sabah ve Hürriyet’te de yer bulamadı.

Dün de internet siteleri sansürlemişti

Erdoğan’ın Gezi eylemcileriyle ilgili kullandığı “sürtük” sözüne dün de iktidar medyasının önde gelen mecralarının internet siteleri sansür uygulamıştı.

Hükümete yakın medyanın internet siteleri Erdoğan’ın Gezi eylemcileriyle ilgili sözleri arasında geçen “Bunlar çürük, bunlar sürtük” kısmını “Bunlar çürük…” şeklinde sunmuştu. Bazı internet siteleri ise ilgili kısmı tamamen çıkartmıştı.

Hürriyet’in internet sitesi:

Yeni Şafak’ın internet sitesi:

Türkiye’nin internet sitesi:

- Advertisment -