Ana SayfaHaberlerİktidara yakın isimlerden Perinçek’in imza kampanyasına destek: “Adaylığını her demokrat aydın desteklemeli”

İktidara yakın isimlerden Perinçek’in imza kampanyasına destek: “Adaylığını her demokrat aydın desteklemeli”

2018 seçimlerinde CHP’nin desteği ile 100 bin imzaya son günde ulaşarak bağımsız cumhurbaşkanı adayı olan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, seçimde %0,19 oy alarak sonuncu olmuştu.

Perinçek 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimler için de aday oldu ve 100 bin imza arayışına girdi. 26 Mart Pazar akşamı saat 20:00’de sona erecek imza verme sürecinde Perinçek şu ana kadar (24 Mart – 15:00) sadece 13.589 imza toplayabildi.

Doğu Perinçek’in 100 bin imzaya ulaşabilmesi için açılan kampanyaya iktidara yakın isimler de destek verdi.

O açıklamalardan bazıları şöyle:

Ersoy Dede (TRT Ana Haber sunucusu):

“Demokrasinin tecelli etmesini istiyorsanız taşın altına elinizi koyacaksınız. Doğu Perinçek de cumhurbaşkanı adayı. 100 bin imzayla aday gösterilecek. Gidip imza verin.”

Ufuk Coşkun (Milat gazetesi yazarı):

“Gönül rahatlığıyla Sayın Doğu Perinçek için imzamı atacağım. Çünkü Doğu Bey Amerikan emperyalizminin karşısında gerçekten aklı selim bir duruş sergileyen ve özgün politikaları olan bir lider.”

Fuat Uğur (TV100.com yazarı):

“Doğu Perinçek vatansever ve bu topraklara ait dürüst bir lider. Adaylığını her demokrat aydın desteklemelidir.”

Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu (Gazeteci, AK Parti milletvekili aday adayı):

“Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de aday olmalı. Çok sesli bir seçim demokrasinin göstergesidir.”

Hakan Bayrakçı (SONAR Araştırma sahibi):

“Doğu Perinçek, milli görüşleriyle tanınan ve Türkiye’ye önemli hizmetleri olmuş bir lider. İktidarın doğru yaptığı işlere destek vermiş, yanlışları da çekinmeden eleştirmiştir. Yaşamı mücadelelerle doludur. Uzun yıllar hapis yatmış ama görüşlerinden, milli duruşundan taviz vermemiştir. Cumhurbaşkanı adayları arasında olması Türkiye’nin yararına olacaktır. Yapılacak seçimin seviyeli geçmesi için de mutlaka 100 bin imzayı toplamalı ve aday olmalıdır. Bu konuda vatandaşlar destek vermelidir.”

- Advertisment -