Ana SayfaHaberlerİktidara yakın medya Babacan’ın parti kurduğunu koronavirüs sayesinde ‘öğrendi’

İktidara yakın medya Babacan’ın parti kurduğunu koronavirüs sayesinde ‘öğrendi’

DEVA lideri Babacan, Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıklaması ile iktidara yakın medyada ilk kez kendisine yer buldu. Babacan’n parti kurduğunu bile okurlarına ve izleyicilerine duyurmamış olan NTV, Güneş, Takvim, Yeni Akit, Yeni Şafak ve A Haber haberi son dakika gelişmesi olarak geçti. Fakat daha sağlamları da var: Babacan koronavirüse yakalandığında bile CNN Türk, TRT Haber ve Sabah’a haber olamadı.

Kılıçdaroğlu, Akşener, Sancar, Davutoğlu, Karamollaoğlu gibi parti liderilerinin geçmiş olsun dileklerini bildirdiği Ali Babacan’ın varlığını birden hatırlayan hükümet medyasının tepkilerini Serbestiyet derledi:

NTV: 9 ay 10 gün

En son Ali Babacan’ın parti kurmasının beklendiği Kasım ayında Mahir Ünal’a mikrofon tutan NTV, 27 Kasım’dan beri ilk defa Ali Babacan’ı konu alan bir haber yayımladı.

CNN Türk:

CNN Türk izleyicileri ve takipçileri, Ali Babacan’dan uzun bir süredir haber alamıyor. Adının veya sadece soyadının geçtiği haberlere göre Babacan en son AK Parti’den istifa etmiş, sonra kurduğu parti heyecan yaratmamış. Ama arada ne olmuş bilen yok.

A Haber: 2 ay 29 gün

İktidar medyasının kalesi A Haber, son gelişmeyi kaçırmadı ve DEVA Partisi liderini bu zor gününde yalnız bırakmadı.

Takvim: 1 ay 20 gün

Takvim gazetesinin Babacan’la ilgili son haberinin başlığı “Sürükleniyor: Lutilere ve sarhoşlara Deva olacak” biçiminde tasarlanmıştı. Gazetenin ikinci Babacan haberi koronavirüs testinin pozitif çıktığı oldu. Takvim, okurlarının bu iki haberi birlikte okuyup ibret almalarını istemiş olabilir.  

24 Tv: 3 ay 10 gün

Bazı tartışmalarda adından bahsedildiğini duydukları Kanal 24 izleyicileri de bu sayede Babacan’ın DEVA adında bir partinin lideri olduğunu öğrenmiş oldu. 

TRT Haber: Oruç devam ediyor

Devletin haber kanalı ise en son 2015’te özel söyleşi yaptığı Ali Babacan ile ilgili haber yapmama orucunu koronavirüs gelişmesiyle de bozmadı.  TRT Haber’de Babacan’ın adı son kez geçen yıl AK Parti’den istifası sonrası Cumhurbaşkanı’nın yaptığı “kötü çocuk” açıklamasıyla geçmiş.

Yeni Akit: 9 gün

Babacan ismine en çok yer veren hükümete yakın medya organı olarak sadece haberi vermekle kalmadı, fikri takip de yaptı.

Yeni Şafak: 12 ay 6 gün

Yeni Şafak okurları gazetelerinden en son, Babacan’ın bir yıl önceki AK Parti resepsiyonuna çağrılmamasının ardından “sırra kadem bastığı”nı öğrnemiş. AK Parti’den istifası, yeni parti kurması değil ama koronavirüs kapması haber olmuş.

Güneş Gazetesi: 1 ay 15 gün

Sabah Gazetesi:?

- Advertisment -