Ana SayfaHaberlerİktidara yakın medya Erdoğan’ın “Dillerini koparmak görevimiz” sözlerini görmezden geldi

İktidara yakın medya Erdoğan’ın “Dillerini koparmak görevimiz” sözlerini görmezden geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün (21 Ocak) Çamlıca Camii’nde kıldığı Cuma namazının ardından cemaate hitap ederken kullandığı “Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri, yeri geldiğinde koparmak da bizim görevimizdir” ifadeleri bugün (22 Ocak) yayımlanan iktidara yakın gazetelerin hiçbirinde yer almadı. Gazeteci Nevşin Mengü, dün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un bu sözlerin yazılmamasını istediğini iddia etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (21 Ocak) Cuma namazını Üsküdar’daki Çamlıca Camii’nde kıldı. Namazın ardından mikrofonu eline alan Erdoğan, cemaate seslenerek şunları söyledi:

“Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri, yeri geldiğinde koparmak da bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da dil uzatanlara haddini bildirmek görevimizdir.”

https://twitter.com/serbestiyetweb/status/1484542656151752708/video/1

Erdoğan’ın bu konuşması ulusal ajanslarda yer almazken, sosyal medyada yayımlanan bir video sayesinde duyuldu.

Böylece Sezen Aksu’nun 5 yıl önce yayımlanan “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısında yer alan “Söyleyin o cahil Adem ile Havva’ya” sözleri üzerinden başlayan tartışmaya Erdoğan da katılmış oldu.

Gazeteci Nevşin Mengü dün akşam (21 Ocak) Fox TV’de yayımlanan Orta Sayfa programında “Cumhurbaşkanı bu açıklamayı yaptığı sırada gazeteciler duyuyor fakat Cumhurbaşkanlığı basın müşaviri ‘Arkadaşlar bunu yazmayın. Fahrettin Bey de yazılmasını istemiyor’ diyor” dedi.

https://twitter.com/serbestiyetweb/status/1484669044569563140/video/1

Bugün ise (22 Ocak) iktidara yakın hiçbir gazete, Erdoğan’ın bu açıklamalarına yer vermedi:

- Advertisment -