Ana SayfaHaberlerİktidara yakın Türkmedya ve Albayrak medya Reuters aboneliklerini sonlandırdı

İktidara yakın Türkmedya ve Albayrak medya Reuters aboneliklerini sonlandırdı

ABD merkezli Reuters haber ajansı, dün (26 Haziran) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın adının da karıştığı bir yolsuzluk iddiasını haber yapmıştı. Ankara’dan bu habere sert tepkiler gelirken, iktidara yakın medya grupları da bu haber sebebiyle Reuters aboneliklerini sonlandırdıklarını açıkladı.

Reuters özel haberine göre, Dignita adlı ABD-İsveç şirketi, sürücü sarhoş olduğunda aracın kontağını kilitleyen alkolmetre ürününü, bazı sektörlerde ve sabıkalı kişilerin araçlarında zorunlu hale getirecek bir yasal düzenleme ve bu alanda 10 yıllık ticari tekel hakkı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazdı, lobi yaptı, Bilal Erdoğan’ın yönetici olduğu vakıflara paravan bir şirket aracılığıyla on milyonlarca dolar lobi ücreti ödeyeceğini taahhüt etti.

Reuters’in dün (26 Haziran) yayınladığı bu özel habere Ankara’dan sert tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “Gazetecilik tarihi açısından kara bir leke”, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “Haberin içinde, hem ‘teyit edemedik’ diyeceksiniz, hem de buna rağmen teyit edemediğiniz içeriği haberleştirerek, Sayın Cumhurbaşkanımız ve ailesi hakkında itibar suikastına yöneleceksiniz”, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “171 yıllık bir medya kuruluşunun kendini açıkça küçük düşürmesinin acınası bir örneği” dedi.

Bu gelişmelerin ardından iktidara yakın iki medya grubu; Türkmedya ve Albayrak Medya, Reuters aboneliklerini sonlandırdıklarını duyurdu.

  • TürkMedya

Bünyesinde Akşam, Star, Güneş, 24 TV, 360 TV ve AlemFM gibi medya kuruluşlarını barındıran TürkMedya’nın açıklaması şöyle:

“Reuters Haber Ajansı ile olan sözleşmemiz feshedilmiştir.”

  • Albayrak Medya

Bünyesinde Yenişafak gazetesi, TVNET televizyonu, Nihayet dergisi gibi medya kuruluşlarını barındıran Albayrak Medya’nın açıklaması şöyle:

“Albayrak Medya olarak Reuters Haber Ajansı ile olan sözleşmemizi tek taraflı feshetmiş bulunmaktayız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

- Advertisment -