Ana SayfaHaberler“İktidarımızda bazı karanlık güç odaklarıyla mücadele edeceğimizi anlatmak için buraya geldim”

“İktidarımızda bazı karanlık güç odaklarıyla mücadele edeceğimizi anlatmak için buraya geldim”

Kılıçdaroğlu, Hrant Dink Vakfı’nı ziyaret etti: “Eğer bir çocuğu karanlık bazı odaklar kurşun sıkar hale getiriyorsa o karanlık odakların mutlaka aydınlığa çıkarılması lazım. Bunun mücadelesini de beraber yapacağız. Bunu gerçekleştirdikten sonra da gelip burada helalleşmeyi sağlayacağız.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2007 yılında çalıştığı Agos gazetesi önünde katledilen Ermeni gazeteci Hrant Dink’in adına ailesi tarafından kurulan vakfın merkezini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası Hrant Dink Vakfı’nın önünde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“İktidarımızda bazı karanlık güç odaklarıyla mücadele edeceğimizi ve daha sonra mağdurlarla helalleşeceğimizi anlatmak için buraya geldim.”

“Büyük acılar yaşanan bir ülkeyiz. Bunu hak etmiyoruz. Hepimiz huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Birliğimizin buna bağlı: Huzur bağlı, beraber yaşamak, beraber gülmek, yeri gelirse beraber ağlamak, beraber kucaklaşmak, sevgiyi büyütmek… Bütün hedefimiz, bütün amacımız bu olmalı. Bunun için buraya geldim.”

“Karanlık mihraklarla mücadele etmek ve daha sonra helalleşmek temel hedefimiz olmalı. Hrant Dink’in, rahmetlinin tetikçisi hapiste ama gerçek katiller henüz aydınlığa çıkarılmadı, henüz bulunmadı. Eğer siz karanlık güç odaklarıyla mücadele edeceğim diye yola çıkıyorsanız gerçek katillere ulaşmalısınız ve bulmalısınız onları. O zaman bu toplumda biz helalleşme düzeyine gelmiş oluruz, helalleşebiliriz.”

“Rakel Hanım’ın çok güzel bir sözü var: Bir çocuktan bir katil yaratan o derin karanlık! O derin karanlığı sorgulamazsak, üzerine gitmezsek… Çetelerle, yer altı dünyasıyla iş birliği yapan o derin karanlığı mutlaka aydınlatmak zorundayız. Ve devletin içine çöreklenen o kişileri devletin içinden çekip çıkartmamız lazım. O zaman biz bu ülkede huzuru sağlarız. Benim bütün hedefim, bütün amacım bu güzel ülkede beraberce, huzur içinde yaşamak.”

“Eğer bir miras bırakacaksak bu ülkeye, o miras sevgi olacak ve barış olacak. Sevgiyle ve barışla hep birlikte kucaklaşacağız.”

“Bizi kabul ettiği için Rakel Hanım’a çok çok teşekkür ederim. Acılarını biliyorum, yaşadığı acıların farkındayım. Eğer bir çocuğu karanlık bazı odaklar kurşun sıkar hale getiriyorsa o karanlık odakların mutlaka aydınlığa çıkarılması lazım. Bunun mücadelesini de beraber yapacağız. Bunu gerçekleştirdikten sonra da gelip burada helalleşmeyi sağlayacağız.”

- Advertisment -