Ana SayfaHaberlerEkonomiİktisatçılar MB’deki başkan değişikliğini yorumladı: “Ekonomik bir intihar”

İktisatçılar MB’deki başkan değişikliğini yorumladı: “Ekonomik bir intihar”

Dört ay önce Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Naci Ağbal’ın Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınmasına iktisatçılar tepki gösterdi. Turhan: “Ekonomik bir intihar…” Demirtaş: “Aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum…” Eğilmez: “Başka diyeceğim bir şey yok…” Rota: “Kitaplara konu olacak bir olumsuz hikâye…” Arzova: “Bir gün herkes 15 dakikalığına Merkez Bankası Başkanı olabilir…”

Kararı “ekonomik bir intihar” olarak yorumlayan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı İbrahim Turhan şöyle dedi:

“Ekonomi, üzerinde deney yapılacak oyuncak değildir. Milyonlarca insanın hayatı ve geleceği söz konusu. Söylenecek hiçbir şey yok! Yazık…”

Merkez Bankası Başkanı değişikliği ile ilgili yeni bir değerlendirme yapmaya gerek görmediğini söyleyen Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Benim görüşümün bir önemi, ehemmiyeti, etkisi yok. Zamanında yüzlerce kez, binlerce kez yaptığım uyarılar, öngörüler, tahminler ve reform önerileri ise youtube kanalımda mevcut. Aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

İktisatçı Mahfi Eğilmez de, Demirtaş gibi “Başka bir diyeceğim yok” demekle yetindi.

Ekonomi yazarı Uğur Gürses, Naci Ağbal’ın Twitter üzerinden duyurduğu veda mesajını alıntılayarak, “Ben kurtuldum, sonuçları hepimize hayırlı olsun” dedi.

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, ilgili Cumhurbaşkanı Kararı’nı paylaşarak, “Bir G-20 ülkesinin yönetim kalitesinin kısa sürede nereden nereye gelebileceği konusunda Türkiye maalesef ileride kitaplara konu olacak bir ‘olumsuz hikaye’ yazmakta” diye yazdı.

Prof. Dr. Burak Arzova ise “Olaya olumlu tarafından bakmak gerekirse, Türkiye’de, bir gün herkes 15 dakikalığına Merkez Bankası Başkanı olabilir” dedi.

- Advertisment -