Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) lideri Bafıl Talabani, 20 Aralık Salı günü Rojava’yı ziyaret etti.
Bafıl Talabani, bu ziyaret kapsamında Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) eş başkanları Asya Abdullah ve Salih Müslim ile görüştü.
Talabani’nin Mazlum Abdi ile yaptığı görüşmede IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon Güçleri Genel Komutanı General Matthew McFarlane de yer aldı.
Talabani, Mazlum Abdi’nin ardından Demokratik Birlik Partisi (PYD) eş başkanları Asya Abdullah, Salih Müslim ve PYD Eş Başkanlık Komitesi üyesi Foza Yusif ile bir araya geldi.
PYD’nin resmi sitesinde yer alan açıklamada, görüşmede bölgede istikrar ve barış konularının ele alındığı, Kürt taraflar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine işaret edildiği belirtildi.
Talabani’nin sosyal medya hesabından ziyarete dair fotoğraflar da paylaşıldı:
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.