Ana SayfaHaberlerİletişim Başkanlığı Mavi Vatan klibiyle sefere çıkarken Erdoğan barış mesajı verdi

İletişim Başkanlığı Mavi Vatan klibiyle sefere çıkarken Erdoğan barış mesajı verdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Preveze deniz zaferinin yıldönümü için özel marş ve klip hazırladı. “Can verir can alırız mavi vatan uğruna” dizelerini içeren seferberlik havasındaki klip ve marş dolaşımdayken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Akdeniz için barış mesajları geldi: “Gelin Akdeniz’i yeniden bir barış havzasına çevirelim.”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Preveze deniz zaferinin yıldönümü vesilesiyle “Can verir can alırız mavi vatan uğruna” gibi dizeler içeren bir marş eşliğinde 5 dakikalık bir video paylaştı.

 İki çocuğun Barbaros Hayrettin Paşa’nın “Denizlere hakim olan cihana hakim olur” sözünü okumasıyla başlayan videoda daha sonra Erdoğan’ın sesinden Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiiri duyuluyor.

İletişim Başkanı Altun’un sosyal medya hesabından paylaştığı marşın sözleri şöyle:

“Ben şehit oğluyum kulak ver ey dünya

Ay-yıldızlı vatanın evladıyım unutma

Ecdadımın kanından akar damarlarımda

Can verir can alırız mavi vatan uğruna.”

1538’de Osmanlı İmparatorluğu’nun zaferiyle sonuçlanan Preveze Deniz Muharebe’sinden canlandırmalarla günümüz donanmasından görüntülerin içiçe geçtiği klipte haçlı askerleri görülürken marşın şu dizeleri duyuluyor:

“Küfür tek millet olup kurmuştu ittifakı

Yaradan’a sığınmıştı İslam’ın orduları

Denizlerin aslanı, çekmişti zülfikârı,

Akdeniz’de hedefti zilletin ittifakı.”

Erdoğan: ‘Gelin, hep beraber Akdeniz’i tekrar bir barış havzasına çevirelim’

Klip dolaşıma yeni girmişken Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İstanbul’daki Doğu Akdeniz Sempozyumu’nda konuştu.

Erdoğan’ın mesajları ise klipteki havadan hayli uzaktı.  

Cumhurbaşkanı Akdeniz ülkelerine zeytin dalı uzattı; Akdeniz’i “tüm ülkeleri ve halklarıyla bizi birleştiren bir çatı” olarak niteledi; “Gelin, yeni husumetlerle Akdeniz’in ak sularını kirletmeyelim. Gelin, hep beraber Akdeniz’i tekrar bir barış havzasına çevirelim” dedi ve şöyle devam etti:

“Akdeniz’deki sorunları birbirimizi dışlayarak değil bölgedeki tüm aktörleri aynı masa etrafında buluşturarak çözebiliriz. Türkiye Akdeniz’de gerilimden değil, barıştan, iş birliğinden, hakkaniyet ve adaletten yanadır. Akdeniz’de Osmanlı medeniyetinin ve barışının mirasçısı bir millet olarak bu coğrafyada huzur ikliminin yeniden tesis edilmesini istiyoruz. Türkiye ve KKTC’nin içinde adil şekilde yer almadığı hiçbir denklemden Akdeniz barışı çıkmaz.”

- Advertisment -