Ana SayfaHaberlerİlk 100'e giren öğrencilerden hiçbiri mimarlık, inşaat mühendisliği seçmedi, tıp seçenler yarı...

İlk 100’e giren öğrencilerden hiçbiri mimarlık, inşaat mühendisliği seçmedi, tıp seçenler yarı yarıya azaldı

Üniversitelere yerleştirme için yapılan YKS’de sayısal alanda ilk 100’e giren öğrencilerin hiçbiri mimarlık ve inşaat mühendisliği bölümünü tercih etmedi. 2018’de ilk 100’e girenlerin 50’si tıp fakültesini tercih ederken, bu sayı bu yıl 25’e geriledi. Tıp fakültelerinde 700 kontenjan boş kaldı. Mimarlık ve inşaat mühendisliği bölümlerinde boş kontenjan sayısı ise bini aştı. Öğrenciler artık bu bölümler yerine bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, yapay zeka mühendisliği gibi bölümleri tercih ediyor.

Son yıllarda üniversitelerin tıp, mimarlık ve inşaat mühendisliğine olan ilgideki düşüş bu sene de devam etti.

Tıp bölümünde 700 kontenjan boş kaldı

2018’de sayısal alanında ilk 100’e giren öğrencilerin 50’si tıp fakültesini tercih ederken, bu yıl bu rakam yarı yarıya inip 25’e düşmüş durumda.

Mimarlık ve inşaat mühendisliği bölümlerine ilgi de giderek azalıyor. 2018’de ilk 100’e giren öğrencilerden 1’i mimarlık, 1’i de inşaat mühendisliği tercih ederken bu yıl ilk 100’deki hiçbir öğrenci bu bölümleri tercih etmedi.

Tıp fakültelerinde bile boş kalan kontenjan sayısı geçen yılın da üstüne çıkarak 700’ü aştı. Mimarlık ve inşaat mühendisliğinde ise boş kalan kontenjanların sayısı son yıllarda hep olduğu gibi bini geçti.

81 program ise kimse tarafından tercih edilmedi ve bu programlara yerleşen kişi sayısı sıfır oldu. Bu konuda da en çok dikkat çeken mühendislikler oldu.

İnşaat mühendisliği 17 program kimse tarafından tercih edilmedi. Tıpta, diş hekimliğine ve hukukta 4’er program kimse tarafından rağbet görmedi. Son yılların en popüler mesleklerinden yazılım mühendisliğinde ise tercih edilmeyen program sayısı 3 oldu.

- Advertisment -