Ana SayfaHaberlerDünyaİlk kez bir Marvel filminin oyuncusu Altın Küre kazandı

İlk kez bir Marvel filminin oyuncusu Altın Küre kazandı

Marvel’in yeni gösterime giren filmi Black Panther: Wakanda Forever’in oyuncularından Angela Bassett, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülü’nü kazandı. İkinci kez Altın Küre kazanan Angela Bassett, böylece önemli bir oyunculuk ödülü kazanan ilk Marvel filmi oyuncusu oldu.

Marvel, Black Panther serisinin ilk filmiyle  ilk Oscar’ını almış, en iyi müzik, kostüm ve prodüksiyon tasarımı ödüllerini kazanmış, en iyi film kategorisinde aday gösterilmesi şaşkınlık yaratmıştı.

Genellikle gişe hasılatı odaklı süper kahraman filmleri üreten Marvel, 2019’da sinema sektöründe siyahların ve Afrika kültürünün görünürlüğünü arttırmak için siyah süper kahramanların başrolde olduğu Black Panther filmini çekmişti. Marvel, filmde müzik, dekorasyon ve kostümler için Afrika uzmanlarıyla çalışmış, Afrika kültürünü modern bilimkurgu ögeleriyle harmanlamıştı.

Filmin başrol oyuncusu Chadwick Boseman, 2020’de kanser nedeniyle 43 yaşında hayatını kaybetmişti. Black Panther: Wakanda Forever filmi de Boseman’ın anısına çekildi.

- Advertisment -