Ana SayfaHaberlerDünyaİlk kez bir Marvel oyuncusu Oscar adayı oldu

İlk kez bir Marvel oyuncusu Oscar adayı oldu

Gişe hasılatı odaklı süper kahraman filmlerinin üreticisi Marvel’in yeni gösterime giren filmi Black Panther: Wakanda Forever’ın oyuncularından Angela Bassett, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar adayı gösterildi. Böylece tarihte ilk kez Marvel filmlerinde oynayan bir oyuncu Oscar adayı oldu. Angela Bassett, daha önce En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Altın Küre ödülü kazanmış ve böylece önemli bir oyunculuk ödülü kazanan ilk Marvel filmi oyuncusu olmuştu.

Marvel’in Black Panther serisinin ilk filmi en iyi müzik, kostüm ve prodüksiyon tasarımı dallarında Oscar kazanmış, en iyi film kategorisinde aday gösterilmesi şaşkınlık yaratmıştı.

Siyah süper kahramanların başrolde olduğu Black Panther, 2019’da sinema sektöründe siyahların ve Afrika kültürünün görünürlüğünü arttırmak için çekilmişti. Marvel, filmde müzik, dekorasyon ve kostümler için Afrika uzmanlarıyla çalışmış, Afrika kültürünü modern bilimkurgu ögeleriyle harmanlamıştı.

Filmin başrol oyuncusu Chadwick Boseman, 2020’de kanser nedeniyle 43 yaşında hayatını kaybetmişti. Black Panther: Wakanda Forever filmi de Boseman’ın anısına çekilmişti.

- Advertisment -