Ana SayfaHaberlerDünyaİlk kez oluyor: Hindistan’da dokunulmazlar kastı mensubu bir siyasetçi, muhalefet liderliğine yükseldi

İlk kez oluyor: Hindistan’da dokunulmazlar kastı mensubu bir siyasetçi, muhalefet liderliğine yükseldi

Hindistan’da ana muhalefet partisi Kongre Partisi’nin bugün düzenlenen kongresinde 80 yaşındaki Mallikarjun Kharge parti liderliğine seçildi. Kharge, Kongre Partisi’nin ilk Dalit, yani dokunulmazlar kastı mensubu lideri oldu. Kharge aynı zamanda Kongre Partisi’nin 24 yıl sonra seçilen ilk Gandhi ailesi mensubu olmayan lideri.

Mallikarjun Kharge, Hindistan’ın kurucu partisi Kongre Partisi’nin genel başkanı seçildi. Uzun süre Gandhi ailesi tarafından yönetilen ve bu nedenle aile partisi olarak algılanan ana muhalefet partisi liderliğini Sonia Gandhi sağlık sorunları nedeniyle bırakmıştı. Mallikarjun Kharge, Gandhi ailesine yakın biri olarak aday oldu ve 7000 parti delegesinin 5000’nin oyunu alarak 80 yaşında ülkenin yeni ana muhalefet lideri seçildi.

Mallikarjun Kharge, partinin ilk Dalit, yani dokunulmazlar kastı mensubu lideri ve aynı zamanda 24 yıl sonra Gandhi ailesinin mensubu olmayan ilk parti lideri.

Kharge’nin 2024’te düzenlenecek genel seçimlerde Kongre Partisi’nin aile partisi algısını yıkması, dindar ve yoksul kesimlerin desteğini alması ve özellikle genç seçmeni sandığa götürmesi bekleniyor. Fakat yeni liderin 80 yaşında olması özellikle genç seçmen tarafından tepkiyle karşılanıyor.

- Advertisment -