Ana SayfaHaberlerGündemİlk yerli otomobil banttan indi: Erdoğan, Perinçek, Bahçeli ve Çiller Togg için...

İlk yerli otomobil banttan indi: Erdoğan, Perinçek, Bahçeli ve Çiller Togg için yan yana dua etti

Yerli otomobil Togg’un ilk aracı, seri üretimin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nde banttan indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, banttan inen ilk Togg ile konuşma yapacağı alana geldi. Açılışa davet edilen CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İyi Parti lideri Akşener katılmadı. DEVA, Gelecek ve HDP ise açılışa davet edilmedi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Togg için okuduğu duaya Erdoğan ile birlikte açılışa katılan Perinçek, Bahçeli ve Tansu Çiller eşlik etti. Erdoğan, 2023 yılının ilk çeyreğinin sonlarında Togg’un yollarda görüleceğini duyurdu.

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü’nde ilk araç, seri üretim bandından indirildi.

Togg açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İYİ Parti’den Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, konsorsiyumun yöneticileri, milletvekilleri, Bursa protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışa davet edilmelerine rağmen İyi Parti lideri Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı. DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve HDP ise Togg açılışına davet edilmedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, banttan inen ilk Togg ile konuşma yapacağı alana geldi.

Canlı yayınlanan açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söyledikleri şu şekilde:

“Fabrika kurulmuyor diye ortada dolaşanlara itibar etmeyin

“Türkiye Yüzyılı’nın ilk fotoğrafı hizmete açtığımız tesis ve yerli otomobil Togg’dur. Siz fabrika kurulmuyor diye ortada dolaşanlara itibar etmeyin. Türk sanayicisi fabrika kuracak arsa bulmak için birbiriyle yarışıyor. Togg Avrupa’nın yollarına bütün bu modelleriyle girdiği zaman ciddi manada tutuşacaklar. Ne diyecekler? ‘Çılgın Türkler geliyor’ diyecekler. Siz ‘Fabrika kurulmuyor’ diye ortalıkta dolaşanlara itibar etmeyin. Bugün Türk sanayicisi fabrika kuracak arsa bulabilmek için birbiriyle yarışıyor. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu öylesine tuttu ki baş harflerinden oluşan Togg markanın da ismi olarak gönüllerdeki yerini aldı. İnşallah Togg da önümüzdeki dönemde prestijli bir Türk markası olarak dünyanın birçok ülkesinde yolları süsleyecektir.

“Togg’u inşallah 2023 ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda göreceğiz”

“Togg ne zaman yollarda olacak? Bunu da merak ediyorsunuz. Bugün seri üretim bandından çıkan araçların test ve sertifikasyon süreçleri hemen başlıyor. Togg Avrupa yollarının da tozunu attıracağı için o pazarlarda aranan teknik yeterlilik belgesine sahip olacak. Dolayısıyla Togg’u inşallah 2023 ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda göreceğiz. Diğer bir konu da vatandaşlarımızın Togg’a nasıl sahip olacağıdır. Togg’un ticari sırlarını açığa vermeden açıklayayım. Aracısız bir şekilde vatandaşlarımızla buluşacak. Tıpkı yeni nesil araç üreticileri gibi, Togg da satış işini dijital ve fiziksel deneyimi birleştirip çözmeye karar verdi.

Sanıyorum ön satışın başlayacağı şubat ayında Togg’un fiyatı da açıklanacaktır

“Sanıyorum ön satışın başlayacağı şubat ayında Togg’un fiyatı da açıklanacaktır. Vatandaşlarımız Togg siparişlerini şubatta başlayacak ön satış ile birlikte verebilecekler. Şartlar şirket tarafından açıklanacaktır.

Çılgın Türkler geliyor diyecekler

“İşte Tayfun füzeleri atılmaya başladı Yunan ne yapmaya başladı. Hemen televizyon yayınlarında Tayfun onların gündemine girdi. Daha durun bakalım bunun arkası gelecek. Şimdi Togg Avrupa’nın yollarına bütün modelleriyle girdiği zaman ciddi manada tutuşacaklar. Ne diyecekler “Çılgın Türkler geliyor” diyecekler.

Erdoğan, Perinçek, Bahçeli ve Çiller beraber Togg için dua etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, banttan indirilen Togg için dua etti. Duaya Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Doğu Perinçek, Devlet Bahçeli ve Tansu Çiller de eşlik etti.

- Advertisment -