Ana SayfaHaberlerİmamoğlu: “3 yılda toplam 25 gün izin yaptım, iki tatilim yağmura denk...

İmamoğlu: “3 yılda toplam 25 gün izin yaptım, iki tatilim yağmura denk geldi”

“İBB, 3 senedir tek adam kafasıyla yönetilen bir kurum değildir. Bu gerçeği öncelikle bu ülkeyi tek adam kafasıyla yönetmeyi alışkanlık haline getirenler anlasın. Ben başkan olarak kaldığım sürece de İBB'de tek adamlık asla olmayacak. Keşke Ekrem İmamoğlu Superman gibi olay yerine gelince o problemi orada anında çözse ama bu tür şeyler ancak filmlerde olur. Bir de basına fotoğraf vermek için çizme giyerek tek adam anlayışına şov yapan bazı siyasilerin iş yapma biçimini başka yerde göremezsiniz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentteki yağışlar sırasında şehir dışında olmasına ilişkin gelen eleştirilere yanıt verdi.

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“O gün İstanbul genelinde afet benzeri bir durum yaşanmadı. Birkaç ilçede yaşanan su baskınları oldu. Sadece Esenyurt’un Pınar Mahallesi’nde sınırlı bir hatta, hatta bir sokakta sorun yaşandı. Kaldı ki aynı yerde geçmiş yıllarda defalarca sorun yaşanmıştır.

“Son olarak 2020 yılında yaşanan sorun sonrası bu bölgeye kalıcı çözüm oluşturmak adına da yatırım kararı aldık ve süreci devam ediyor. Tam 8 milyonu aşan bir yatırımdan bahsediyoruz.

“Yağış gece yarısından sonra şiddetini arttırmıştı. Gelişmeleri ekiplerimizden bilgi alarak an ve an takip ettim. Gelişmeleri ekibimizle yönettik.

“Mevcut iktidarın uygulamaları nedeniyle dejenere bir olgu ortaya çıktı. Tüm alanlarda tek adamlık anlayışı. Bu tek adamlık anlayışı yaygın bir hale getirilmek isteniyor.

“İBB, 3 senedir tek adam kafasıyla yönetilen bir kurum değildir. Bu gerçeği öncelikle bu ülkeyi tek adam kafasıyla yönetmeyi alışkanlık haline getirenler anlasın. Ben başkan olarak kaldığım sürece de İBB’de tek adamlık asla olmayacak.

“O gece sabaha kadar 3 bin 600 belediye çalışanı ile sabaha kadar süreci bu dev kadro ile yönettik. Şov yapmaya değil, sorun çözmeye odaklandık ve gerçekten de sorunu çözdük.

“Keşke Ekrem İmamoğlu’nun elinde sihirli değnek olsa, Superman gibi olay yerine gelince o problemi orada anında çözse ama bu tür şeyler ancak filmlerde olur. Bir de basına fotoğraf vermek için çizme giyerek tek adam anlayışına şov yapan bazı siyasilerin iş yapma biçimini başka yerde göremezsiniz.

“Bu süreçte ‘Çizmeni giy, alanda fotoğraf ver’ diye çok sayıda telefon almadım değil. Tüm o iyi niyetli tavsiyelere teşekkür ediyorum. Ben çizmemi afet sonrası değil, gösteriş olsun diye değil afet olduğunda vatandaşlarımız zarar görmesin diye öncesinde çalışmalarda giyiyorum.

“Esenyurt’ta dere yatağını ben olduğu yerden değiştirip başka yere kaydırmadım. Çünkü Esenyurt’ta dere yatağını ben daraltmadım. Alt yapı olmadan binlerce beton gökdeleni ben dikmedim. Aynı zihniyet sadece Esenyurt’ta değil rant uğruna İstanbul’un birçok vadisine, dere yatağına kötü yapılaşmaları soktu.

“Bu rantçıların yarattığı kaosu azaltmak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Yağmur üç yıl önce yağsa hala selde kaybolanları arardık.

“Bize başka amaç gütmeden vicdanıyla eleştiri yapan tüm vatandaşlarıma, her gazeteciye sonsuz saygım var ama art niyetli insanların veya medya mensubu görünümlü propagandistlerin niyetini de aklımızdan çıkarmıyoruz ve vatandaşlarımızın da aklından çıkarmamalarını öneriyorum.

“İstanbul seçimlerini kazandığım günden bugüne 3 yıl geçti. Üç yılda izin kullandığım gün sayısı tam 25 gün. Yani her yıla sadece bir hafta düşüyor. Her yıl bir hafta ailesine vakit ayırmış bir babayım.

“İki tatilimde de yağmura denk geldi İstanbul. Bütün İstanbul çalışkanlığımı da iyi niyetimi de iyi biliyor.

“Benim aile fertlerim, çoluk çocuğum siyaset ortamında hiç gezmediği için ben onlara siyaset ortamında vakit ayıramıyorum. Ben onlara ancak evimde ve yıl içindeki bir haftada vakit ayırabiliyorum. Onların siyasi ortamda vakit geçirmesi bizim aile prensiplerimize aykırı.

“Yarın 15 Temmuz’un yıl dönümünde bizde sabahleyin burada anma töreni yapacağız. Açıkçası bende ilanlarda gördüm. Ben hem Cumhurbaşkanından defalarca randevu istediğim gibi Saraçhane’ye davet etmiştim.

“Muhtemelen gelemediği için şu ana kadar bunu başka bir vesilesiyle yerine getirme arzusuyla bunu ilan ettiğini düşünüyorum. Bende davet edilmesem de aynı saatlerde burada kendilerini bekliyor olacağım.”

- Advertisment -