Ana SayfaHaberlerİmamoğlu: Bakan, Cumhurbaşkanının konuşmasından rol kapma çabasında

İmamoğlu: Bakan, Cumhurbaşkanının konuşmasından rol kapma çabasında

Ekrem İmamoğlu, İBB çalışanları hakkında başlatılan terör teftişi hakkında konuştu: “İçişleri Bakanlığına yazı yazdım. Bilgi istedik. Kimdir bunlar, gereğini yapalım. Bakanlık buna hiçbir cevap vermedi. Dün bakanlık uykudan uyanarak bir twit attı. Twit atarak hakkımızda bir soruşturma işlemi başlattığını duyurdu. Ben devletin Twitter’dan soruşturma izni vermesini ilk kez duyuyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Merkezi’nde 11 büyükşehir belediye başkanının katıldığı basın toplantısında İBB çalışanları hakkında başlatılan terör teftişiyle ilgili konuştu. İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu’nun suçlamasından üç gün sonra kendisine mektup yazıp bu kişileri bildirmesini istediğini, fakat cevap alamadığını söyledi. İmamoğlu şöyle dedi.

“İçişleri Bakanlığı’nda oturan zat 12 Aralık günü TBMM’de konuşma yaptı ve İBB’de tam 557 terörist olduğunu iddia etti. O toplantıdan bir gün önce yaptığı konuşmada da Türkiye’deki toplam terörist sayısının 160 olduğunu söyledi.

“Dün itibariyle bu konuşmanın üzerinden 15 gün geçti. Bu 15 gün boyunca onlar ne yaptı biz ne yaptık. 15 gün boyunca yaptıklarıyla ilgili hiçbir şey duymadım.

“15 Aralık’ta bu beyanı ciddiye alarak, İBB Teftiş Kurulu’nda bir araştırma ve gerekirse soruşturmaya izin verdim.

“Aynı tarihte İçişleri Bakanlığına yazı yazdım. Bilgi istedik. Kimdir bunlar, gereğini yapalım. Bir teröristle ilgili tespitiniz varsa, bir bakanlık bunu söylüyorsa ciddiye alınmalı değil mi? Bakanlık buna hiçbir cevap vermedi.

“Dün bakanlık uykudan uyanarak bir twit attı. Twit atarak hakkımızda bir soruşturma işlemi başlattığını duyurdu. Ben devletin Twitter’dan soruşturma izni vermesini ilk kez duyuyorum.

“15 gün sonra böyle bir süreç başlatmak aklına geldi. Neden? Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı Pazar günü konuştu. İstanbul’la ilgili içi siyaset dolu mesajlar verdi. Sayın Bakan, Cumhurbaşkanının bu konuşmasından her zamanki gibi bir rol kapma çabasıyla ortaya çıktı.

“Önce İBB Başkanı olarak, İstanbul’da 86 bin çalışanı olan bir belediyenin başkanı olarak bu açıklamayı kınıyorum. Burada bütün terör örgütlerinin kalın puntolu reklamını yapan bir bakanlık var! 

“Öncelikle şunu söyleyeyim sizler yıllardır İstanbul’da görev yapan gazetecilersiniz. Hangi biriniz sayı ile tespit yapıldıktan sonra bir bakanlığın teftiş başlattığını duydunuz? Yani sayı veriyorsunuz, bunlar terörist diyorsunuz, hükümde bulunuyorsunuz sonra teftiş başlatıyorsunuz. Ya ne teftişi sen bakanlıksın, terörist konusunda takdirde bulunmuşsan, netleşmişse tut kulağından götür at hapse. 

“İBB iştiraklerinde bir kişinin işe girmeyle ilgili prosedürleri bellidir. Adli sicil kaydı istersiniz, o kişi bu belgeyi de Adalet Bakanlığı’ndan alır. O zaman İçişleri Bakanı yanlış yere soruşturma açıyor. Soruşturma açması gereken yer Adalet Bakanlığı. 

“Bir başka soruşturma açılması gereken yer de bu 557 teröristi tutuklamıyorsa İçişleri Bakanlığı olduğunu düşünüyorum, hatta bakanın kendisi olduğunu düşünüyorum. Güvenliği bu kadar riske taşıdığını gördüğü bir içişleri bakanıyla ilgili bir işlem başlatmıyorsa da ben bir vatandaş olarak sayın Cumhurbaşkanını göreve çağırıyorum.

“Yanlış bilgilerle konuşan, ne yazık ki aldatılan bir cumhurbaşkanımız var, ben büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin saygıdeğer cumhurbaşkanlığı makamının yanlış şeyler söylemesini istemediğim için kendilerini bilgilendirmek zorunda hissettim kendimi. Ben ilk defa da mektup yazmıyorum, devletin farklı kurum ve kuruluşlarına şu anda bakanlık yapan birçok bakanın kendi makamında mektuplarım vardır. Çünkü tarihe not düşmeyi severim.

“Sayın Cumhurbaşkanı eğer utanılacak mektup arıyorsa ben hatırlatayım, 31 Mart seçimlerimde rakibim lehine cezaevinden rica edilen mektup utanılacak bir mektuptur. 

“15 gündür bunu bize açıklamayan, basın önünde açıklayan bu akıl nedir biliyor musunuz? Aynen şöyle; biz onu hukuken söylemedik siyaseten söyledik diyecek yarın öbür gün.”

- Advertisment -