Ana SayfaHaberlerİmamoğlu, Bekaroğlu’nun “tek parti faşizmi” tweetini eleştiren tweeti beğendi

İmamoğlu, Bekaroğlu’nun “tek parti faşizmi” tweetini eleştiren tweeti beğendi

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, CHP’nin tek parti döneminden “tek parti faşizmi” diye bahseden bir tweet paylaşıp, daha sonra sildi. CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, katıldığı bir programda, isim vermeden Bekaroğlu’na eleştirdiği kesiti “Tarih bilincinden yoksun kendini bilmezlerin ‘tek parti faşizmi’ diye tanımladıkları döneme ilişkin görüşlerimiz” mesajıyla paylaştı. İmamoğlu, Günaydın’ın paylaşımını beğenilere ekledi.

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, dün (28 Ocak) sosyal medya hesabından “73 yıl önce rahmetli Menderes tek parti faşizmine karşı yeter söz milletindir demişti. Tarih tekerrürdür. Biz de 73 yıl sonra iki partinin kurmakta olduğu faşizme karşı ‘Yeter söz milletindir’ diyoruz.  AKP-MHP faşizmi bu sloganı kime karşı kullanacak, birbirlerine mi?” mesajını paylaşıp, daha sonra paylaşımı kaldırmıştı.

Bekaroğlu, paylaşımı kaldırdıktan sonra şu mesajı paylaştı:

“Bu paylaşımı ben yaptım ve birkaç dakika sonra yine ben kaldırdım. Kaldırmamın nedeni sonradan gelen eleştiriler değil, ülkeyi çok partili demokrasiye taşıyan ve seçimi kaybedince, ‘Biz kaybettik ama ülke kazandı’ diyen insanlara haksızlık yaptığımı düşündüğüm için kaldırdım.

Doğru paylaşım bu; 73 yıl önce rahmetli Menderes tek parti yönetimine ‘Yeter, söz milletindir’ demişti. Tarih tekerrürdür. Biz de şimdi AKP ve MHP’nin kurmakta olduğu otoriter/totaliter yönetime karşı ‘Yeter, söz milletindir’ diyoruz.”

İmamoğlu’ndan fav

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, katıldığı bir televizyon programında isim vermeden Bekaroğlu’nun “tek parti faşizmi” sözlerini eleştirdiği bir kesiti paylaştı.

Günaydın’ın “Tarih bilincinden yoksun kendini bilmezlerin ‘tek parti faşizmi’ diye tanımladıkları döneme ilişkin görüşlerimiz” mesajıyla paylaştığı mesajı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da beğendi.

- Advertisment -