Ana SayfaHaberlerGündemİmamoğlu, “Belediyeden personel atma yetkim yok” diyen Soylu’yu belgesiyle yalanladı

İmamoğlu, “Belediyeden personel atma yetkim yok” diyen Soylu’yu belgesiyle yalanladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, OHAL uygulamasının bir aşamasında belediyelerden personel çıkarma yetkisinin İçişleri Bakanlığı'na devredildiğini hatırlatıp, Soylu’ya "yetkin dahilindeydi, madem terörist saptadın belediyede, neden işten atmadın" diye sormuş, Soylu da "yok böyle bir yetkim, olsa atardım" demişti. İmamoğlu bu sabah “çok önemli bir tespittir” diyerek bir belge paylaştı. Belgeye göre İzmir valiliği OHAL'in bu hükmüne dayanarak İçişleri Bakanlığı'ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 15 kişiyi atma izni istemiş, Soylu da bu izni vermiş.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu sabah ( 4 Ocak) Saraçhane’de düzenlediği toplantıda, İçişleri Bakanlığı’nın İBB’yi hedef alan ‘terör’ soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, “işten çıkarma yetkim yok” diyen İçişleri Bakanı Soylu’ya bunun İzmir’de uygulanmış örneğini belgesiyle gösterdi.

“Bakan’ın ‘yetkimiz yok’ dediği belediyede 15 işçi işten çıkarılıyor”

İmamoğlu, belgeyi izleyenlere şöyle anlattı:

“Sayın Bakan ‘yetkim yok’ dedi. İzmir Valiliği, 14 Temmuz 2020’de bazı belediye çalışanlarının arşiv araştırmasında sorun buluyor. Valilikteki komisyon bu bilgiyi İçişleri Bakanı’na gönderiyor, Bakan olur veriyor. Bu karar 24 Ağustos’ta da belediyeye tebliğ ediliyor. Süreç tamamlanınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketleri, Bakan’ın ‘yetkimiz yok’ dediği belediyede 15 işçi işten çıkarılıyor.

“Soylu, bu kişileri işten çıkarmayarak net bir şekilde görev suçu işlemiştir”

“Sayın Bakan ‘terörist sayısı’ verdi ancak sekiz ay boyunca bu kişileri, yetkisi olmasına rağmen işten çıkarmadı. Bakan Soylu, bu kişileri işten çıkarmayarak net bir şekilde görev suçu işlemiştir.

“Sayın Bakan ‘yetkim yok’ dedi. ‘Hele iştirak şirketleri özel şirket gibidir, işten çıkarma yetkisi kullanamayız’ da dedi.”

 

“Hani yetkiniz yoktu?”

İmamoğlu şöyle devam etti:

“Yasaya göre işten çıkartma İçişleri Bakanı onayıyla oluyor. Buradan sormak istiyorum, hani yetkiniz yoktu? Olmayan yetkinizi kullanıp nasıl oldu da 15 kişiyi, şirketinden olur vererek işten çıkarttınız? Neden sekiz ay boyunca bu yetkiyi kullanmayıp görevini ihmal ettiğini açıklamalı.”

İmamoğlu, İBB’de yüzlerce terörist olduğunu iddia etmesine rağmen, yetkisi olduğu halde bunları işten atmayan Soylu’nun suç işlediğini söyledi:

“Bakanın görev ihmalini resmi bir belgeyle adım adım size anlatarak kanıtlamış durumdayız. Olay netleştimiştir. Hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyururum.”

- Advertisment -