Ana SayfaHaberlerİmamoğlu: “Büyük sorunlar var sadece parlamenter sisteme konsantre olmak zaman kaybettirir”

İmamoğlu: “Büyük sorunlar var sadece parlamenter sisteme konsantre olmak zaman kaybettirir”

Ertuğrul Özkök’ün ‘altı siyasi partinin 28 Şubat’ta yapacağı açıklamada güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş süreci için bir süre verilecek mi’ sorusuna İmamoğlu “Bu geçiş sürecinde ülkenin bekleyemeyecek çok büyük sorunları var. Onların da yapılması lazım. O nedenle bu süreçte sadece parlamenter sisteme geçişe konsantre olunursa zaman kaybedilir” yanıtını verdi. Kendisiyle ilgili 'Cumhurbaşkanı olursa parlamenter sisteme geçmez, güçlü bir başkan olarak yola devam eder' değerlendirmeleriyle ilgili de konuşan İmamoğlu: “Türkiye kesinlikle güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeli. Anketler halkın da isteğinin bu doğrultuda olduğu gösteriyor.”

Gazeteci Ertuğrul Özkök, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla Etiler’de bir kebapçıda yaptıkları görüşmenin bir bölümünü okurlarıyla paylaştı.

Özkök’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İmamoğlu ile ilgili yapılan yorumlardan biri şu: Eğer Cumhurbaşkanı olursa güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmez. Güçlü bir başkan olarak devam eder.

Bu konuda ne düşünüyor?

Bir kere şunun altını kalın çizgilerle çekerek ifade ediyor:

‘Türkiye kesinlikle güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeli. Anketler halkın da isteğinin bu doğrultuda olduğu gösteriyor.’

Yani bu konuda en küçük tereddüdü yok.

Altılı masadan sonra merak edilen sorulardan biri de şu. 28 Şubat’ta yapılacak açıklamada, geçiş süreci için bir süre verilecek mi? Yani ‘En geç bir, iki yılda geçilecek gibi bir ifade olacak mı?

O konudaki görüşünü de şöyle anlatıyor:

‘Seçimden nasıl bir parlamenter dağılımın çıkacağını bilemiyoruz. Bu geçiş sürecinde ülkenin bekleyemeyecek çok büyük sorunları var.  Onların da yapılması lazım. O nedenle bu süreçte sadece parlamenter sisteme geçişe konsantre olunursa zaman kaybedilir. İki alanda da çok etkili ve sonuç alıcı bir süreç yönetilmeli.’”

Özkök “seçimi kim kazanır” sorusuna da İmamoğlu’nun şu yanıtı verdiğini kaydetti:

“Her hafta anket yaptırıyoruz. Hep halkın içindeyiz. Anadolu’dan gelen haberlere bakıyoruz. Kesinlikle söylüyorum; AKP’nin bu seçimi kazanma ihtimali yok. Bu altı partinin ittifakı dağılmazsa, çok büyük bir yanlışlık yapılmazsa, sağlam bir zemin üzerinde yoluna devam ederse, bu seçimin şimdiden galibi Millet İttifakıdır.”

- Advertisment -