Ana SayfaHaberlerİmamoğlu: “Cumhurbaşkanı adaylığı gündemimde yok, gündemimde değişim var”

İmamoğlu: “Cumhurbaşkanı adaylığı gündemimde yok, gündemimde değişim var”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayram ziyareti için gittiği Trabzon’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı hakkındaki bir soruya şu cevabı verdi:

“Cumhurbaşkanlığı adaylığı elbette ki benim gündemimde yok ama benim gündemimde, önümüzdeki seçimde değişim var. Hem de tarif edemeyeceğim seviyede var. Değişime hepimizin ihtiyacı var. Örneğin en başta sorun yaşayan kişi benim.”

“Sığınmacılarla ilgili bugünkü iktidarın sorunu çözme kabiliyeti olduğunu düşünmüyorum”

İmamoğlu, gazetecilerin sığınmacılar tartışmasına dair sorularına ise şu cevabı verdi:

“Böyle bir süreç elbette karşımıza başka sorunları da getirebilir. Bu bağlamda şu anda mülteci konusunda, özellikle Suriyeli özelinde, sağlıklı bir Suriye ülkesiyle ilişki, orada bir barışın tesisi, uluslararası itibarla, o itibarı iyi kullanarak ve başka ülkelerin de bu sürece olan katkısını sağlamak ve bu bağlamda insanların, Suriyeli insanların özellikle kendi yurtlarında yaşamalarını sağlayan bir altyapı oluşturma mücadelesini yürüteceğiz.

“Bunu çok tutarlı bir ülke yönetimi yapabilir. Çok tutarlı, dış politikayı seviyeli ve cumhuriyetin kuruluşundan beri ‘yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesi, ki o ilke aynı zamanda güçlü bir Türkiye ilkesi anlamına gelir. Bu zararın makul seviyelere indirilmesi mümkün olabilir. Önemli bir gündemimizdir ve uzunca bir zaman bizi meşgul edecek bir gündem olacaktır ve ben bugünkü iktidarın sorunu çözme kabiliyeti olduğunu düşünmüyorum.”

Kaynak: Ali Deniz Çakır / Medyascope TV

https://medyascope.tv/2022/05/04/ekrem-imamoglundan-cumhurbaskanligi-adayligi-aciklamasi-gundemimde-yok/
- Advertisment -