Anasayfa / Haberler / İmamoğlu diploma davasında savunma yaptı: “Bir ıslık çaldığında sıçan gibi kaçacaklar”

İmamoğlu diploma davasında savunma yaptı: “Bir ıslık çaldığında sıçan gibi kaçacaklar”

İmamoğlu, "diplomada sahtecilik" davasının duruşmasında savunma yaptı: “Dosya üretenlerin, manşet üretenlerin bir ıslık çalındığında sıçan gibi kaçtıklarını göreceksiniz.” Dava, 6 Temmuz’a ertelendi.

İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, yargılandığı “diplomada sahtecilik” davasında dördüncü kez hakim karşısına çıktı.

İmamoğlu, davanın görüldüğü Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nin duruşma salonunda izleyicilerin alkışlarıyla karşılandı.

Mahkeme başkanı değişmişti

Davanın 8 Aralık’ta yapılan son duruşması öncesi mahkeme başkanı HSK kararıyla değiştirilmiş, yeni atanan mahkeme heyeti, İmamoğlu’nun idare mahkemesine açtığı yürütmeyi durdurma istemiyle açtığı davanın sonucunun beklenmesine karar vererek davayı ertelemişti.

Kararın ardından mahkemede konuşan İmamoğlu, “Yargılamaya niyetiniz yok sayın hakim. Çok yazık” diyerek tepki göstermişti. İdare mahkemesiyse İmamoğlu’nun açtığı davanın oy birliğiyle reddine karar verdi.

“Kaçacaklar”

İmamoğlu, duruşmadaki beyanında şu ifadelere yer verdi:

“Sandık gelecek, gong çalacak, bu fetret devri sona erecek. 86 milyon yurttaşımız kazanacak.

“Dosya üretenler, manşet üretenler, TRT, Anadolu Ajansı; bir ıslık çalındığında sıçan gibi kaçtıklarını göreceksiniz. Sıçan gibi kaçacaklar.

“‘İmamoğlu’nun jeti var’ dediler. Çocukken oyuncağım bile yoktu, köy çocuğuydum.

“16 aydır iktidarın talimatıyla İstanbul’a konumlandırılmış bir avuç muhterisin yürüttüğü operasyonlar ve oluşan kararlar zinciri, tarihte görülmemiş bir yargı skandalı dönemini ülkemize yaşatmıştır. 19 Mart darbesinin maliyeti 250 milyar doları aştı.

“Çöp niteliğindeki iddianameyle açılan diploma ve evrakta sahtecilik davasında; iki celseden sonra hakimi değiştirilen, adil yargılanma hakkının ihlal edilerek 4’üncü duruşma için buradayım.

“Bu iddianameyi yazan savcı sözde amacına ulaşmış, İstanbul’un bir ilçesine başsavcı vekili yapılmıştır.”

6 Temmuz’a ertelendi

Mahkeme, davanın yeni duruşmasının 6 Temmuz’da görülmesine karar verdi.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın