Ana SayfaHaberlerİmamoğlu, “Erdoğan 2023'te kazanırsa görevden alınabilirim” açıklamasını neye dayandırıyor?

İmamoğlu, “Erdoğan 2023’te kazanırsa görevden alınabilirim” açıklamasını neye dayandırıyor?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Financial Times’a verdiği söyleşide 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar seçilmesi durumunda görevden alınabileceğini söyledi fakat İmamoğlu’nun bu endişesini neye dayandırdığı tam olarak anlaşılamadı. Oysa söyleşide bunun cevabı vardı: Erdoğan’ın “2023’ün hemen sonrası” ile Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyeleri arasında kurduğu bağ.

İmamoğlu söyleşide eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın arkasında “siyasi gerekçeler” olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

“Şöyle söyleyeyim, (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın) bu cümleleri yanlış söyleyerek kurduğunu elbette düşünmek isterim. Ama defalarca ‘2023 seçimlerinden hemen sonra İstanbul, gerçek sahibi olan AK Parti’nin olacak’ diye konuşma yaptı. Daha bu hafta bile yaptı. O bakımdan ben açıkçası, böyle bir bakışın o siyasi anlayışta olduğunu düşünüyorum. Aklımıza gelmeyecek veya inanmayacağımız ya da asla olmaz diyeceğimiz birçok uygulamayı yaptılar. Bunların en kötüsü ve en üst noktası iptal edilen seçim. İkinci seçimin tarihi yıldönümüne üç kala konuşuyoruz. Seçimi iptal edecek bir akla ve vicdana sahip olan bir sistem ve onun liderliğindeki bir süreç her türlü kararı aldırabilir. Bu sadece İstanbul için geçerli değil.”

bina, adam, kişi, açık hava içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Erdoğan Van’da ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Haziran’da düzenlediği Van ziyareti sırasında gençlerle bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Bizim, bu millete aşkımız var, bu ülkeye aşkımız var. Ama bunların böyle bir derdi yok. Ve bunlar böyle bir şeyi de gerçekleştiremezler. Allah nasip ederse 2023’te her şeyden önce başta İstanbul, Ankara olmak üzere tekrar bu emanetleri geri alacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Ama önce 2023″ demişti.

İmamoğlu’nun, seçilmesi durumunda kendisinin görevden alınabileceği endişesini Erdoğan’ın bu ve benzeri konuşmalarına dayandırdığı anlaşılıyor.

- Advertisment -