Ana SayfaHaberlerİmamoğlu ile Kılıçdaroğlu yemek yedi: “Normalleşme sürecinden duyulan karşılıklı rahatsızlık”

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu yemek yedi: “Normalleşme sürecinden duyulan karşılıklı rahatsızlık”

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu, Özgür Özel’in genel başkanlığa seçildiği CHP Kurultayı’ndan bu yana ilk kez biraraya geldi. İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun görüşmesinde, Erdoğan ve Özgür Özel’in temaslarıyla başlayan “Normalleşme sürecinden duyulan karşılıklı rahatsızlık” ve 8 Eylül’deki CHP Tüzük Kurultayı'nın konuşulduğu iddia edildi. Kılıçdaroğlu’na yakın kaynaklara göre “geçmişi geçmişte bırakıp geleceğe dönük" bir görüşme oldu.

Yetkinreport’un haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’in karşılıklı ziyaretleriyle başlayan “normalleşme sürecinden duyulan karşılıklı rahatsızlık” ele alındı.

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı Özgür Özel’e karşı kaybettiği 5 Kasım’daki CHP Kurultayı’ndan bu yana ilk kez önceki gün (20 Ağustos) biraraya geldi. Görüşme, Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çukurambar’daki evinde yapıldı.

“Geçmişi geçmişte bırakıp, geleceğe dönük…”

Yetkinreport’un Kılıçdaroğlu’na yakın isimlere dayandırdığı haberine göre; İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu görüşmede “geçmişi geçmişte bırakıp geleceğe dönük” konuştu.

Ülkedeki ekonomik kriz, AK Parti iktidarıyla aktif ve güçlü mücadele, 8 Eylül’de yapılacak CHP Tüzük Kurultayı üzerine görüş alışverişi ve İmamoğlu’nun İstanbul projeleri de görüşmenin gündemleri arasındaydı.

Parti yönetimiyle ilgili konular Özel’e

Kılıçdaroğlu’na yakın isim, Kılıçdaroğlu’nun CHP yönetimiyle ilgili konuları İmamoğlu’yla konuşmadığını, İmamoğlu’nun da o konuyu açmadığını söyledi.

Özgür Özel’in de Tüzük Kurultayı’ndan önce Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etme niyetini medyadan öğrendiklerini belirterek Kılıçdaroğlu’nun parti yönetimiyle ilgili görüşlerini doğrudan Özel’e ileteceğini aktardı.

- Advertisment -