Ana SayfaHaberlerİmamoğlu: “Kılıçdaroğlu benim de adayım”

İmamoğlu: “Kılıçdaroğlu benim de adayım”

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’ya konuk olan İmamoğlu: “Her Cumhuriyet Halk Partilinin cumhurbaşkanı adayı kendi partisinin genel başkanıdır. Benim de adayımdır. Tabii ki Türkiye'nin önünde bir süreç var. Altı siyasi parti bir masaya oturmuş ülke geleceği adına karar verecek. Günün sonunda en doğru kararı vermek zorundalar. Ben uzaktan izleyecek miyim? Hayır. Ekrem İmamoğlu elbette ki bu sürecin teminatı, en fazla çalışanı olmak zorundadır.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında konuştu.

İmamoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “İmamoğlu ya da Yavaş cumhurbaşkanı adayı olur mu?” sorusuna verdiği, “Hayır olmaz diye bir durumumuz yok. Kılıçdaroğlu, 6 genel başkanın inisiyatifine bıraktı işi. Oradan çıkan karara uyacağız” yanıtını değerlendirdi.

İmamoğlu şunları söyledi:

“Türkiye siyaset tarihinde, benim genel başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener çok önemli ve çok tarihi bir süreç yönettiler. Özellikle 2018 öncesi bir demokrasi mücadelesi noktasında İYİ Parti’nin seçime girmesi için ortaya konan o çaba ve sonrasında Millet İttifakı’nın olgunlaşmasının ardından yerel seçimlerdeki kazanımlar ve şimdi de altı siyasi partinin kurduğu ortak akıl.

“Her Cumhuriyet Halk Partilinin cumhurbaşkanı adayı kendi partisinin genel başkanıdır. Benim de adayımdır. Tabii ki Türkiye’nin önünde bir süreç var. Altı siyasi parti bir masaya oturmuş ülke geleceği adına karar verecek. İlk defa denenmiş bir sistem, kolay değil. Günün sonunda en doğru kararı vermek zorundalar.

“Ben uzaktan izleyecek miyim? Hayır. Ekrem İmamoğlu elbette ki bu sürecin teminatı, en fazla çalışanı olmak zorundadır. En fazla motivasyonu sağlayanların başında gelmelidir. Altı lider en doğru kararı vermek durumundadır. Biz de bu doğru kararın, doğru yolculuğun tabiri caizse neferi gibi çalışmak durumundayız.”

- Advertisment -