Ana SayfaHaberlerİmamoğlu Rize’de: “İstanbul'da tarihin en yüksek oyuyla seçildim, şimdi de hep birlikte...

İmamoğlu Rize’de: “İstanbul’da tarihin en yüksek oyuyla seçildim, şimdi de hep birlikte başaracağız”

Karadeniz ziyaretine çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rize meydanında vatandaşlarla bayramlaştı: "İstanbul'da tarihin en yüksek oyunu alarak belediye başkanı seçildim. Şimdi de bu milletin en az %60'ının değişim istediği bir ortamda hep birlikte başaracağız… 6 liderin ortaya koyduğu düşüncenin İBB Başkanı olarak en güçlü neferi olacağım…" İmamoğlu’nun ziyaretinin “cumhurbaşkanlığı adaylığı çalışması” olduğu iddiaları sorulan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Farklı anlam yüklenmemeli. Bizim bilgimiz dahilinde” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz ziyareti başladı. İmamoğlu’na CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan da eşlik ediyor.

CHP’li Milletvekili Turan Aydoğan, İmamoğlu ailesiyle birlikte.

Bu sabah ailesiyle birlikte Trabzon Havalimanı’na inen İmamoğlu, Rize’ye hareket etti. İmamoğlu’nu Trabzon Havalimanı’nda 50 kişilik bir grup karşıladı.

Trabzon Havalimanı’nda böyle karşılandı.

İmamoğlu, Rize yolu üzerinde Rize’nin İyidere ve Derepazarı ilçelerinde durarak vatandaşlarla bayramlaştı. Derepazarı’nda karşılayanlar arasında, geçtiğimiz sene MHP’den istifa eden Belediye Başkanı Selim Metin de vardı.

İmamoğlu, Derepazarı Belediyesi’nin önünde vatandaşlara seslenerek şunları söyledi:

“Güzelim Karadeniz’i, doğallığıyla herkesi kendine aşık eden bu coğrafyayı hor kullandık. Trabzon Havalimanı’ndan buraya gelene kadar ya dolgu, ya taş yığını, ya da çöp yığını gördük. Karadeniz bunu hak etmiyor. Bayramın iyi ve temiz diliyle buradayız. Nice güzel bayramlara. Her şeyin çok güzel olacağına herkes inansın. Çünkü biz çok inanmış bir şekilde yoldayız.”

İmamoğlu, Derepazarı Belediyesi’nin önünde vatandaşlarla buluştu.

Derepazarı’nda bayramlaşma sırasında bir kişi İmamoğlu’na “adaylığını koy, çekinme” diye seslendi. İmamoğlu adaylık çağrısını sessizlikle karşıladı.

Rize’de konuştu

Rize’de otobüsün üstünden kendisiyle bayramlaşmaya gelen vatandaşlara hitap eden İmamoğlu “İstanbul’da tarihin en yüksek oyunu alarak belediye başkanı seçildim. Şimdi de bu milletin en az %60’ının değişim istediği bir ortamda hep birlikte başaracağız” dedi.

Altılı masaya da değinen İmamoğlu, muhalefetin birlikteliğiyle ilgili şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’de farklı siyasi görüşler bir araya geldi, memleketin tekrar özgürleşmesi için. Gençlik umutla dolsun diye bir ittifak masası kuruldu. Ben de 6 liderin ortaya koyduğu düşüncenin İBB Başkanı olarak en güçlü neferi olacağım, hepinizin huzurunda söz veriyorum.

“İstanbul’da ittifak yaptık, teşekkür ediyorum sayın Kılıçdaroğlu’na. Beni o dönemde destekleyen ve ittifak ruhuyla yola çıktığımız sayın Akşener’e buradan teşekkür ediyorum.”

CHP Rize İl Başkanlığı’nın son dönem adı cumhurbaşkanlığı tartışmalarında sıkça yer alan İmamoğlu’nun ziyaretiyle ilgili özel bir çalışma yapmaması dikkatlerden kaçmadı.

İmamoğlu’nun Rize meydanındaki bayramlaşma buluşması belediye kameralarına böyle yansıdı.

Torun: “Bilgimiz dahilinde”

İmamoğlu’nun Karadeniz ziyareti için “cumhurbaşkanlığı adaylığı çalışması” yorumlarıyla ilgili açıklama yapan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun “Farklı anlam yüklememek gerek. Bizim bilgimiz dahilinde” diye konuştu.

Torun şunları söyledi:

 “Buna farklı anlamlar yüklemek, abartmak doğru olmaz. Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak ben, bu ziyaretlerle ilgili bilgilendirildim. Ben bilgilendirildiğime göre genel başkanımızın da mutlaka bilgisi vardır. Memleketine gitmesin mi? Bayramlaşmasın mı? Hiçbir mahzuru yok. Rize’ye de daha öncesinden söz vermişti. Bu yüzden bölgeye gidiyor ve bayramlaşacak.”

Ziyaret öncesinde İmamoğlu’nun Rize’ye geleceğini duyuran afişlerin toplatılması tartışma konusu olmuştu.

- Advertisment -