Ana SayfaHaberlerİmamoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda: "Emniyet Müdürü nasıl bir talimat aldı ki polis...

İmamoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda: “Emniyet Müdürü nasıl bir talimat aldı ki polis yerinden kımıldayamadı?”

Erzurum'daki mitingi taşlı saldırıya uğrayan İmamoğlu, İstanbul'a döndü. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda toplanan kalabalığa konuşma yapan İmamoğlu: "Emniyet Müdürü nasıl bir talimat aldı, nasıl bir talimat verdi ki o polis yerinden kımıldayamadı? Ellerinde binlerce Türk bayrağı olan vatandaşa taş yağıyor dememe rağmen ne oldu da kılınızı kıpırdatmadınız? (...) Güler yüzünüzü sakın yüzünüzden eksik etmeyin. 2019'da da seçimi elimizden almaya kalktılar. Bize oy vermeyenler bile 'İyi ki bu adam kazandı' dedi. Kötülüğe son vereceğiz, iyilik kazanacak. Herkesle güzel konuşacağız."

Erzurum’da mitingi taşlı saldırıya uğrayan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a dönüşünde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaşlar tarafından karşılandı. Havalimanında toplanan vatandaşlar “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaşlara konuşan İmamoğlu şunları söyledi:

“Sevgili İstanbullular, ‘Ekrem’e uzanan eller kırılsın’ sloganları için hepinize çok teşekkür ediyorum. Milletimin tek ferdine uzanan her el kırılsın. Sevgili hemşerilerim biraz dertleşelim. Bu saatte buraya geldiniz hepinize teşekkür ediyorum. Beni dinleyin ki sizin sayenizde vatandaşlarımızı da biraz bilgilendireyim.

“Öncelikle Erzurum’da o güzel meydan toplanarak bizimle hasbihal edecek olan duygularımızı paylaşmak için oraya gelen bebekten, çocuktan, annelerden, teyzelerden, amcalardan helallik istiyorum. Onlar oraya geldiler, Erzurumlu hemşehrilerimin bir temsilcileriydi ama ne yazık ki o taşların yaraladığı, o insanlara allah şifa versin. Üzüntülüyüz. Ben o çocukların, hanımefendilerin, gençlerin hepsinin sağlıyla tek tek ilgilenip hepsiyle tek tek kucaklaşacağım.

“Şimdi birazcık duygularımı paylaşmama müsade edin. Çünkü önemli bir an yaşıyoruz, tarihi bir sürecin içindeyiz. Ne yazık ki ülkemizi bu duruma götüren bir avuç insanın hiçbir zaman bu kötü uygulamalarının, kötü dillerinin kötü tavırlarının kötü davranışlarının onlardan kurutulana kadar sonu gelmeyecek. Bunu bilelim. Buna tedbirli olalım.

“Tedbirin birinci dili sevgidir, ikinci dili uzlaşmadır, üçüncü dili hiçbir vatandaşımıza kırıcı davranmamaktadır. Bu bir bir avuç insana karşı milletimizi bakın bu bir oy meselesi değil. Aldanabilirler, bu kötü insanlara inanabilirler. Onlara zerre kırıcı davranmayın onlar masum ama bugün o meydana kim olduğu belli olmayan 100-200 kişi asla masum değil onu söyleyeyim.

“İçişleri Bakanı, bir televizyon kanalına çıkarak Erzurumlulara nasıl provokatör dediğimi anlatacakmış. Utanmaz adam, iftiracı yalancı ve bu adam gözü dönmüş bir şekilde gözü fır fır dönerek konuşuyor. Ahlakını yitirmiş bir adam.

“Erzurumlu bu bir avuç ne olduğu belli olmayan insana pabuç bırakacak bir şehir değildir, haddini bildirecektir, hiç kuşkum yok.

“Emniyet Müdürü nasıl bir talimat aldı, nasıl bir talimat verdi ki o polis yerinden kımıldayamadı? Defalarca seyrediyorsunuz, ellerinde binlerce Türk bayrağı olan vatandaşa taş yağıyor dememe rağmen ne oldu da kılınızı kıpırdatmadınız? Emniyet Müdürü, ‘Vali’den bile talimat almayacaksın’ diye bir talimat almış mıdır? Hesabını verecek.

“Kaç kişi gözaltına alındı? Bana bir kişinin haberi bile gelmedi.

“Belediye Başkanı oraya o otobüsleri izinsizce koyarken niye sessiz kalındı? Vali Bey, beş bin polisle tedbir alındığını söylemesine rağmen bu sayıyı sahada görmediğimiz gibi niçin tek bir müdahale olmadı? Niçin biz havalimanına giderken yanımızda tek bir polis aracı bile bulunmadı?

“İki buçuk saat havalimanında beklememe rağmen tek bir Emniyet müdür yardımcısı, vali yardımcısı ya da bir yetkili gelip ‘Kardeşim geçmiş olsun, ne oldu?’ diyemedi?

“Bu soruların cevabını bir hafta sonra tek tek milletimiz adına alacağız. Bu atılan taşlar İmamoğlu’na atılmadı; kardeşliğimize atıldı. Bu memleketin beraberliğine atılmıştır. Bu azmettirici zihniyeti de biliyoruz.

“Biz bugün karşımızdaki bir avuç insanın siyasi stratejisinin içinde bulunan sistemi, aklı, birtakım düşünceleri, birtakım örgütlü yapıları açıklarken acaba biricikleri rahatsız mı oldu? Bu bir avuç insanın çocukları bile onlardan utanıyor, ama onlarda utanma kalmadı. Bunların hepsinin suratı meşin olmuş.

“Şimdi size zevkli bir şeyler söyleyeceğim. Güler yüzünüzü sakın yüzünüzden eksik etmeyin. Her biriniz bulunduğunuz yeri sevgiye boğacaksınız. 2019’da da seçimi elimizden almaya kalktılar. Bize oy vermeyenler bile ‘İyi ki bu adam kazandı’ dedi. Kötülüğe son vereceğiz, iyilik kazanacak. Hazır mıyız? Herkesle güzel konuşacağız, yüzümüz güleç gideceğiz.

“Allah bu memleketi korusun, bu milleti korusun. Allah bu memleketi ve milleti bu bir avuç insanın kötülüklerinden korusun. Biz korkar mıyız? Her şey çok güzel olacak. Buradan evimize güler yüzlü, sakince gideceğiz. Aramızda kalsın, eve giderken gördüklerinize deyin ki: Kazanıyoruz! Allah yolumuzu açık etsin.”

- Advertisment -