Ana SayfaHaberlerİmamoğlu’ndan Bakanlık temsilcisine: “Tarihe geçsin diye soruyorum, İstanbul’un taksi ihtiyacı yok mu...

İmamoğlu’ndan Bakanlık temsilcisine: “Tarihe geçsin diye soruyorum, İstanbul’un taksi ihtiyacı yok mu diyorsunuz?”

İBB tarafından UKOME’ye sunulan 1000 yeni taksi teklifi reddedilirken, 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye çevrilmesi teklifi kabul edildi. Toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Bakanlık temsilcisi Serdar Yücel arasında geçen “Taksiye ihtiyaç var mı, yok mu?” tartışması damga vurdu.

İBB yönetiminin İstanbul’a 1000 adet yeni taksi kazandırılması teklifi hükümet temsilcilerinin çoğunlukta olduğu İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından reddedilirken, 750’si minibüs, 250’si dolmuş olmak üzere 1000 aracın taksiye dönüştürülmesi teklifi kabul edildi.

UKOME’nin İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantısında, İmamoğlu’nun 2020 yılının Haziran ayından beri defalarca reddedilen İstanbul’a 5 bin yeni taksi önerisi revize edilerek tekrar gündeme sunuldu.

Teklifin revize edilen yeni halinde ilk etapta 1000 yeni taksinin sisteme dahil edilmesi vardı. İBB’nin bu teklifi de reddedildi, buna karşılık İstanbul genelinde raylı sistem hatlarının gelişmesi nedeniyle ihtiyaç fazlası duruma düşen 750 adet minibüs ve 250 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifi kabul edildi.

İmamoğlu ile Bakanlık temsilcisi arasında “ihtiyaç” tartışması

Toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 19 yıl boyunca İBB’nin ulaşım birimlerinde görev aldıktan sonra yeni yönetim döneminde Ulaştırma Bakanlığı’na geçen Serdar Yücel arasındaki sözlü tartışma damga vurdu.

İmamoğlu ile Serdar Yücel arasında şu diyalog yaşandı:

“Taksiye ihtiyaç var mı yok mu?”

“Ölçerek anlayabilirim,”

“19 yıl boyunca ölçmediniz mi?”

“Biz ölçmenin yolunu yaptık. Bu göreceli bir şey. Taksi ihtiyacı ölçümlenmeden bilinemez.”

“Siz 19 sene ölçmemişsiniz, biz 2 senede ölçtük ve taksi ihtiyacı vardır diyoruz.”

Yücel, bu ihtiyacın İTÜ’nün sahte raporuna dayandırıldığını söyleyince İmamoğlu tepki göstererek “Suç işliyorsunuz. Müdür bey biz sizin raporunuzu da okuduk. Bugün bu kurumda görev yapıp Ulaştırma Bakanlığı adına görüş beyan ediyorsunuz. UKOME’nin sandalye sayısının ele geçirildiği günlerdeyiz. Başka sorular sorarım altından kalkamazsınız. Siyasi konulara girmeyelim. Esnaf arkadaşımız açıkça söyledi. Oda başkanı ile yaptığımız toplantıda da ‘kiralamayın, satın, evet diyelim’ demişti. İstanbul’da taksi ihtiyacı vardır. İlçe ilçe taksi pazarladınız. Temsilcilerinizden bunları dinledim. Ben karnından konuşan biri değilim. Oda temsilcileri sağda solda anlattı. Günün sonunda damara dokunan mesele niye satılmıyor da kiralanıyor? Kimse kimseyi aldatmasın. Oda başkanı şeffaflıktan bahsetti. Benden şeffafını bulamazsınız. 3 yıldır alamadığınız zammı ben verdim. 50 gazete zamcı diye haber yaptı, ağzınızı açmadınız” dedi.

- Advertisment -