Ana SayfaHaberlerGündemİmamoğlu'ndan CHP'deki MYK değişimine tepki: "Değişim sadece kurul ile olmaz"

İmamoğlu’ndan CHP’deki MYK değişimine tepki: “Değişim sadece kurul ile olmaz”

İmamoğlu'dan yeni açıklama: "Değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder haldeyim. Değişim sadece kurul ile olmaz. Mesele bir kurul meselesi değildir. Değişimi toplum istiyor, kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Görev almaktan çekinmem", "9 yılda 3 kez cumhurbaşkanlığı seçimi kaybettik. Bu seçimden sonra da aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız."

Gazetecilerin CHP’deki MYK değişimi ile ilgili sorularına cevap veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şöyle dedi:

“Şunun altını çizelim ne yazık ki 9 yılda 3 kez üst üste seçim kaybettik, Cumhurbaşkanı seçimi kaybettik. Bu seçimden sonra da aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız. CHP, Cumhuriyet tarihinin en önemli siyasi partisidir. 

“Devletimiz, milletimiz her şeyin önünde yer almıştır benim için. Siyasi partilerin hizmet aracı olduğunu defalarca dile getirdim. Değişim meselesi önemli, değişim çok önemli bir kavram. Geçtiğimiz hafta yaptığım açıklamada aslında net olarak güçlü bir değişimden bahsetmiştim. Topyekün bir değişim, bir anlayış değişimi, köklü, detaylı bir değişim içeren kavramlar ifade etmiştim. Ben aynı yerde devam ediyorum, değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder durumdayım.

“Siyasi yasak ne olacak, İBB seçimi veya yerel yönetim ne olacak. Bunlar cevaplanması gereken sorular evet ama kervan yolda dizilir. Bu süreçler inanın çok kolay bir şekilde çözülür ve karara bağlanır. Mühim olan değişimi gerçekleştirmek.

“Değişimin sadece bir kurul, heyet değişimi ile olmayacağının hepimiz bilincindeyiz.Değişimi sadece ben değil, toplum istiyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Her kesimin ne istediğini anlamak şart. Bunları görmek zorundayız.

“Elbetteki tüm duygu ve düşüncelerimi geniş kapsamlı şekilde Sayın Kılıçdaroğlu ile paylaştım. İdeallerim uğruna her hususta görev almaktan asla çekinmem, çekinmedim. Demokrasinin bir neferi olmaya devam edeceğim. Süreci takip ediyorum.”

Bu ifadelerinin ardından bir basın toplantısında konuşan İmamoğlu şunları söyledi:

“Yeni talepleri görmek lazım. Belediyeciliğe başladığım günden itibaren koltuğun sahibi olmadığınız, demokrasi kimliğine sahipseniz, bir gün görevinizi devretmeniz gerektiğini bilmeniz anlayışıyla göreve başladım ve hep öyle devam ettim.”

- Advertisment -