Ana SayfaHaberlerİmamoğlu'ndan davasıyla ilgili mesajlar: "İnsanlar ‘İmamoğlu'na bir şey olur mu’ diye endişe...

İmamoğlu’ndan davasıyla ilgili mesajlar: “İnsanlar ‘İmamoğlu’na bir şey olur mu’ diye endişe ediyor”

İmamoğlu, canlı yayında siyasi yasak aldığı Yargıtay’da bekleyen davası ve Akşener’in kendisine eleştirileri hakkında konuştu: "Can Atalay'ın yeri TBMM’dir. Bu memleketin iyi yetişmiş evlatlarını hapse tıkayan bir sistemle karşı karşıyayız. İnsanlar ‘Ekrem İmamoğlu'na bir şey olur mu’ diye endişeli. Biz Allah'ın izniyle hakkıyla adaletli bir biçimde seçime 16 milyonun iradesiyle girip, 16 milyonun iradesiyle çıkacağız. (…) Hiçbir şekilde ben üstüme alınmadım bu sözlerle ilgili. Meral Hanım’la en son samimi bir sohbetim oldu. Yarım saate yakın telefonda konuştuk. Bazı sözler beni incitti ama abla-kardeş olarak çözeriz bunu.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV’de Senem Toluay Ilgaz’ın moderatörlüğündeki canlı yayında gazeteciler Uğur Dündar, İpek Özbey, İsmail Saymaz ve Deniz Zeyrek’in sorularını cevapladı.

İmamoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in kendisine eleştirileriyle ilgili şunları söyledi:

“Hukukçu değilim ama. Can Atalay’ın yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Orada değilse büyük bir hukuki suç işleniyor. Hukuki çerçeve geniştir. Bugünün açılacak penceresi şu, benim zihnimdeki şey; Can Atalay acilen TBMM koltuğuna oturmalıdır. Dünyaya karşı rezil oluyoruz. Dünyada hiçbir ülkeye kendimizi anlatamıyoruz.

“Gezi tutukluları hapiste, benim yakın arkadaşım Tayfun içeride. Aynı masada tartışıp konuştuk. Basiretsiz anlamsız suçlamalar. Anayasal olarak seçilmiş bir insanın TBMM’ye gelmesini engelliyorsun. Utanç verici bir durum. Ülkemizde bu yargı sürecinde yapılmayan şey kalmadı. Bu memleketin iyi yetişmiş evlatların hapse tıkayan bir sistemle karşı karşıyayız.

“İnsanlar endişe ediyor. ‘Ekrem İmamoğlu’na bir şey olur mu’ ya da ‘Aday olamaz mı’ diye. Bu saatten sonra hiçbir şey onlara kar etmez. Biz Allah’ın izniyle yine de yargıda hakkıyla adaletli bir biçimde karar alan yargı mensuplarını biliyorum, görüyorum. Bu yönüyle verilen mesnetsiz anlamsız bir kararın geriye döneceğine inancımı yineliyeyim. Biz seçime güçlü bir şekilde 16 milyonun iradesiyle gireceğiz, 16 milyonun iradesiyle çıkacağız.

“Hiçbir şekilde ben üstüme alınmadım bu sözlerle ilgili. ‘Seni hedef alıyor’ diyorlar. Üzüldüm, üzülüyorum. Sözler söylenebilir. Meselenin daha da geçmişi vardır. Üzerime hiç alındığım tarafı yok. Ama gün gelir abla-kardeş karşılıklı konuşulur halledilir.

“Sert söylemler, ifadeler, rota değişimi bir parti için doğaldır. Bunun muhatabı biz değiliz. Bu meselenin üç aşaması var. Genel İrade Kurulu karar alıyor. Biz kendi adayımızı çıkaracağız. Ümit bitmiş midir? Siyasette ümit bitmez. İYİ Parti’nin Grup Başkan Vekili, Ekrem İmamoğlu’na gelip diyor ki ‘Başka yol bulamaz mıyız?’ diye. Ben olabilir dedim ama ‘Kabul görür mü’ dedim. Bu çalışma yapıldı bana iletildi. Salı günü biz Özgür Özel ile buluştuk. ‘İYİ Parti Grup Başkan Vekili görevden alındı’ diye bize haber geldi.

“Sayın Meral Akşener ile abla-kardeş olarak yönettiğimiz bir süreç var. 2024 Mart ayında bitiyor. Biz oraya kadar müttefikiz. Benim Meral Hanım’la en son samimi bir sohbetim oldu. Yarım saate yakın telefonda konuştuk. ‘Ben her zaman buradayım’ dedim. Bazı sözler beni incitti ama abla-kardeş olarak çözeriz bunu.”

İmamoğlu, program sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesini de taklit etti.

- Advertisment -