Ana SayfaHaberlerİmamoğlu’ndan Soylu’ya: “Ülke adına güvenlik tehdidi olan bir zattır”

İmamoğlu’ndan Soylu’ya: “Ülke adına güvenlik tehdidi olan bir zattır”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB’de işe alınan 1668 kişinin veya onların yakınlarının “terör örgütü ile irtibatı” olduğunu, altısının da doğrudan PKK/KCK adına silahlı faaliyette bulunduğunu iddia etti. Soylu’nun sözlerine İBB Başkanı İmamoğlu’ndan yanıt geldi: “‘Toplamda 700 terörist tespit ettik’ dedi. Bir mahkeme açıldı, 41 kişi yargılandı ve hepsi beraat etti. Yalanı tescilli bir insandır.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) işe alınan 1668 kişi veya onların yakınlarının terör örgütü irtibatı” bulunduğunuve irtibatlı kişilerden altısının PKK/KCK’lı olduğunu belirlediklerini iddia etti:

“İBB, ilk defa işe aldığı 15 bin 125 kişi hakkında hiçbir güvenlik soruşturması talep etmedi, değerlendirme komisyonu oluşturmadı. İBB’de işe alınan 1668 kişinin veya yakınının terör örgütü irtibatı/iltisakına dair kaydı ve adli kayıt bulunduğu belirlendi.1668 kişiden, incelemeye konu olanlar arasındaki altısının, PKK/KCK adına kırsalda silahlı faaliyet gösterdiği belirlendi.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu ifadelerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan sert tepki geldi:

Yalanı tescilli bir insandır

“‘Toplamda 700 terörist tespit ettik’ dedi. Bir mahkeme açıldı, 41 kişi yargılandı ve hepsi beraat etti. Toplamda 700 terörist diyen bir bakan kocaman bir sıfırla sonuç bulmuştur. Yalanı tescilli bir insandır.

“Müfettişlik müessesesini bile ayaklar altına alarak hareket eden bir bakandır kendisi

“Yine 557 terörist deyip 86 bin İBB çalışanını zan altında bırakan bir açıklama yapmıştır. Hem de grup grup terör örgütlerinin isimlerini vererek sıralamıştır. Haykırarak… Öyle bir haykırarak ki ağız dil birbirine karışmış biçimde yüz ifadesiyle Meclis’te konuşan bu zat ‘557 terörist var’ dedi, üstünden bir yıla yakın süre geçti ve ortada hiçbir şey yok… Hatta ikinci, üçüncü dereceden ailelerine giderek, müfettişleri her hafta buraya göndererek, müfettişlik müessesesini bile ayaklar altına alarak hareket eden bir bakandır kendisi.

“Bu süreci yönetmekle yükümlü olan müfettişlerin bile nasıl rencide olduklarını yüzlerinden gören birisiyim. Üzüntüyle geliyorlar, onların da haline üzülüyorum.

“Türkiye Cumhuriyeti tarihi dili böyle yalanla dolanla dolu olan bir bakanı kapkara bir leke olarak tarihine geçirmiştir. Sebep olanlar bir an önce tedbir alsınlar. Tedbir alınması gereken ve bu ülke adına güvenlik tehdidi olan bir zattır.”

- Advertisment -