Ana SayfaHaberlerİmamoğlu'ndan Sözcü gazetesi ile aralarında gerginlik olduğu iddialarına cevap: "Herhalde herkes kendi...

İmamoğlu’ndan Sözcü gazetesi ile aralarında gerginlik olduğu iddialarına cevap: “Herhalde herkes kendi aklıyla benim aklımı karıştırıyor”

Sözcü gazetesinin bir süredir İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ambargo uyguladığı, haber ve reklamlarına yer vermediği konuşuluyordu.

İmamoğlu ile Sözcü gazetesi arasındaki gerginliğin sebebinin İmamoğlu’nun Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay’ın annesinin evine zabıta göndermesi olduğu iddia edilmişti.

Ekrem İmamoğlu, dün (8 Kasım) katıldığı Halk TV canlı yayınında bu iddialar hakkında şunları söyledi:

“Herhalde herkes kendi aklıyla benim aklımı karıştırıyor”

“Bu işlerin detayına girmeyi kendime yakıştırmam. Benim kişiliğimi, karakterimi, mücadelemi bilen o gazete içerisinde inanın kapıdaki bekçisinden en kıymetli köşe yazarlarına veya diğer kişiliklere kadar bilen çok insan var. O kurum hakkında bu konuda detaya girmek benim için zul olur. Ama şunun bilinmesi lazım İmamoğlu bir yere zabıta göndermeyle ilişkili bir belediye başkanı olacak. Herhalde herkes kendi aklıyla benim aklımı karıştırıyor. Bazen kişi, kendinde bildiği şeyi başkasına yakıştırır.

“O zaman benim, basının yüzde 90’ı benim aleyhimde herkesin malı mülkü var İstanbul’da, kimin kapısına zabıta yollamışım veya baskı yapmışım? Yapsam herhalde kıyamet kopar, her gün gazeteler manşet olur. Böyle bir şey olabilir mi ya. Ekrem İmamoğlu’na isim takacaksınız. İkinci bilmem ne… Her yere zabıta gidebilir, benimle ne alakası var. Benim bir zabıtanın bir yere gitmesi gelmesiyle ne alakam olabilir?

“Ekrem İmamoğlu’nu kiminle karıştırıyorlar? Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kapıda çalışanından müdürüne genel sekreterinden 86 bin çalışanından bine yakın üst düzey yöneticisi olan birinin ya şu köşeye ne yazdın? Şu kenara ne koydun? Şunun üzerine ne başlık attın? Bununla mı uğraşacağım ben yani. Benim işim o değil. Biz bir bürokrat yapmış ise de sorgularız, haddini bildiririz. Bunlar yapılır yapılmıştır. Bakın ben mahkeme kurmam. Onların bahsettiği gibi bir yönetici olmam.

“Ben kimseye düşmanlık yapmadım yapmam”

“Türkiye’de medya meselesinin belki de en ciddi sorgulayacak tartışacak ve tartıştıracak önemli 3 kişi var karşımda. Her gün aleyhime konuşma yapmış kişilerle televizyon programı yapmış ben, herkese adil gözle bakmış ben bu kavramlara çok dikkat eden birisiyim. Ben kimseye düşmanlık yapmadım yapmam. Allah korusun bir kişi iddia edemez. 8.5 senedir belediye başkanıyım İmamoğlu’nu makamını kullanarak zulüm çektirdi diyemez.

“Sorunu onlara sorun benim hiçbir sorunum yok olmayacak”

“Sorunu onlara sorun benim hiçbir sorunum yok olmayacak. Eski dost düşman olmaz. Kendileri düşünsün. İşleyiş kurum her şey belgelidir zaten kişisel bir alan değil. İmamoğlu’nun bugün yaptığı 1 yıl sonra çıkar. Polis koleji meselesini haber yapmayacak da ne yapacak haber yapacak tabii. O haberi yapan sayın Çiğdem Toker orada. O işin sorumlusu olan KİPTAŞ genel müdürünü arayıp hangi bilgi belgen varsa Toker ile paylaşacaksın diyen benim. Bizim böyle bir hesabımız olmaz. Tekrar ifade edeyim basın özgürlüğüne inanan biriyim. Belediyemizin kapısı her gazeteciye açık.

“Biz İstanbul’un bütününe ezbere bakmıyoruz, günü kurtarmıyoruz, bir avuç insanın beklentisine odaklanmıyoruz”

“Rutin kontrole gidilmesi Boğaziçi imar çünkü hassas bir yer. Öbürü dayak yiyebiliyor saldırıya uğrayabiliyor bu yüzden kalabalık zabıta. İBB Genel Sekreteri’nin evine zabıta gitmiş belgeli. Bunu buradan ilişkilendirmeyi zûl buluyorum. Herkesin yolu açık olsun. Ben işimi yapıyorum yapmaya devam edeceğim. Onların işi medya. İstanbul’un bugününe ve yarınına dertleniyoruz. Biz İstanbul’un bütününe ezbere bakmıyoruz, günü kurtarmıyoruz, bir avuç insanın beklentisine odaklanmıyoruz. Bugünü, yarını önceleyen büyük bir değişim başlattık.”

- Advertisment -