Ana SayfaHaberlerİmamoğlu’nun lansman konuşmasında Sarıyer ve Avcılar protestoları: “Herkes ceketini çıkartabilir mi?”

İmamoğlu’nun lansman konuşmasında Sarıyer ve Avcılar protestoları: “Herkes ceketini çıkartabilir mi?”

İmamoğlu’nun CHP İstanbul ilçe belediye başkan adayları lansmanındaki konuşması, Sarıyer ve Avcılar’dan gösterilen adaylar nedeniyle protestolarla kesildi: “İl başkanı, tek tek ilçe ilçe araştırarak ilçe başkanlarıyla konuşarak adayları belirledi.” İmamoğlu, 2019’da ilk İBB seçiminin iptal edilmesi üzerine yaptığı konuşmasına atıfla ceketini çıkarttı ve “Herkes ceketini çıkartabilir mi” seslendi. İmamoğlu’nun çağrısı üzerine salondaki partililer de ceketlerini çıkarttı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin ilçe belediye başkan adayları lansmanı konuşmasına, Sarıyer ve Avcılar’dan gösterilen adaylar nedeniyle protestolarla başladı.

Sarıyer’de yeniden aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanı Şükrü Genç’in taraftarı 20 kişilik bir grup, İmamoğlu’nun konuşması sırasında yer yer sloganlar attı. Salonun geri kalanından da İmamoğlu’nu destekleyen sloganlarla karşılık verilince İmamoğlu konuşmasını ara ara bölerek slogan atan taraflara hitaben çağrılar yapmak zorunda kaldı.

İmamoğlu, protestolar ve adaylardan rahatsızlıklarla ilgili şunları söyledi:

“Kızanlar üzülenler olacak herkes bir şekilde bir zaman dilimi içerisinde bu partide belediye başkanı olarak atandı. Aday oldu, kazandı kazanamadı her biri bir süreç.

“İl başkanı, kurulan sistemle birlikte tek tek ilçe ilçe araştırarak ilçe başkanlarıyla konuşarak adayları belirledi. Bakın ben ilçe başkanlığı süreçlerini de bilirim. Dolayısıyla aday adaylarına nasıl bir ilgi veya belediye başkanlarına nasıl bir ilgi süreci yaşanmıştır bilirim. Benim şahit olduğum dört süreçle ilgili en araştırmacı en demokrat herkese gereken saygıyı gösteren süreç yönetilmiştir. Partimize hayırlı olsun.

“Duygusal tepkisini ya da birtakım kırgınlıklarınızı dile getirmenizi saygıyla karşılıyorum ama burası CHP kürsüsüdür, bu kürsünün size duyduğu saygı gibi burada bulunan herkesin de bu kürsüye saygı duyması gerekir.”

- Advertisment -