Ana SayfaHaberlerİmamoğlu’nun suçladığı KİPTAŞ müdüründen cevap: Cumhurbaşkanımızın fotoğrafı nerede?

İmamoğlu’nun suçladığı KİPTAŞ müdüründen cevap: Cumhurbaşkanımızın fotoğrafı nerede?

Ümraniye Belediye Başkanı ve eski KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2015 yılında KİPTAŞ’ın almaya karar verdiği, ancak İBB’den önce alınıp 4 gün sonra İBB’ye yaklaşık 3 katına satıldığını açıkladığı araziyle ilgili Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmanın sonunda "Burada Cumhurbaşkanımızın bir tane resmini göremiyorum, nerede" diye sordu.

Ümraniye Belediye Başkanı ve eski KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım kendi dönemindeki bir yolsuzluk suçlamasına cevap verdiği salonda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını göremeyince, “Kurucu Cumhurbaşkanımızın resmi var ama Sayın Cumhurbaşkanımızın bir tane resmini görmüyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi nerede, burası Meclis salonu değil mi, CHP’nin salonu değil burası” diye konuştu.

KİPTAŞ tartışmaları hakkında…

Ekram İmamoğlu’nun KİPTAŞ konusunda yalan söylediğini iddia eden Yıldırım, “İnsanların haysiyeti ve şerefi var. Mahkemede hesaplaşacağız” dedi.

Söz konusu araziye 300-400 değil 1856 konut yapıldığını söyleyen Yıldırım, arsanın satın alınmasıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:

“Şimdi biz bunu alırken bir mukavele yapmışız satıcıyla. Bir kere bilinmeyen bir şahıs değil. Herhangi bir şahıs diyor. Ve orada da yanlış bilgi var. Bir parselin sahibi bir şirket. Diğer parselin sahibi de o birinci parselin sahibiyle ikinci bir şirket var. İki şirket var ikinci parselde. Hem de ikinci parselde yüzde elli hissesi var. Yani sokaktan gelen birisi değil. Biz insanlarla oturmuşuz konuşmuşuz. Demişiz ki, birinci parseli tamam alırız. Ama ikinci parselde hissedarın var ve üzerinde takyidatın var. Yani banka borçların var. Yani kendisinin yok, diğer ortağının var. Onu temizleyerek gelirsen fiyatımız budur demişiz. Haa, temizleyemedin gelemedin, o zaman 1. parselini bin liradan alırız demişiz, kelepir fiyatına. Arsasını 5 gün sonra temizlemiş gelmiş. Arsa ile birlikte o günün şartlarında ve değerleme şirketlerinin de bizim KİPTAŞ’a çalışan arkadaşların değerlendirmesiyle efendim arsalar 48 ay vadeyle satın alınmış.”

Ne olmuştu?

- Advertisment -