Ana SayfaHaberler“İmralı’dan gelen mektupla seçime gitmeye çalışıyorsanız…”

“İmralı’dan gelen mektupla seçime gitmeye çalışıyorsanız…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Edirne’deki İmralı’dakine hesap verecek” sözlerine tepki gösteren Gelecek Partisi lideri Davutoğlu: “Parti kapatmalarla meşru siyaseti daraltmaya çalışan Erdoğan, Edirne ile İmralı arasında hiyerarşi kurarak illegal siyaset alanı oluşturma gayretinde! İmralı’dan gelen mektupla seçime gitmeye çalışıyorsanız bunlar beyhude!”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı kast ederek söylediği “Edirne’deki İmralı’dakine hesap verecek” sözlerini “illegal siyaset alanı oluşturma gayreti” diye değerlendirdi.

Davutoğlu sosyal medya hesabından, “Parti kapatmalarla meşru siyaseti daraltmaya çalışan Erdoğan, Edirne ile İmralı arasında hiyerarşi kurarak illegal siyaset alanı oluşturma gayretinde! İmralı’dan gelen mektupla seçime gitmeye çalışıyorsanız bunlar beyhude! Sandık gelecek; siz ve iki yüzlü anlayışınız gidecek” mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün (12 Ocak) partisinin meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

“Bunların göğsündeki şeref madalyası dağa kaçırdığı yavrular, bunlardaki vicdan bu. Ama Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe, onların da kendi içinde ayrı bir hesaplaşmaları var, bu hesaplaşmayı da yapacaklar.”

- Advertisment -