Ana SayfaHaberlerInfluencer Sedat Peker: Go oyunu Google’da en çok arananlara girdi

Influencer Sedat Peker: Go oyunu Google’da en çok arananlara girdi

Sedat Peker’in ‘gençlere tavsiye ettiği’ zeka ve strateji oyunu ‘Go’, Google’da en çok aranan ilk beş başlık arasına girdi. Daha önce de Peker’in videolarında gösterdiği kitaplar en çok satanlar listesine girmiş, videolarında bahsettiği isimler Google’da en çok arananlar listesinde yer almıştı.

Sedat Peker, yakın çevresine gerçekleştirilen operasyonların ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada 40 yaşından genç insanlara Go’ oyununu tavsiye etmişti. Peker, Twitter hesabından şu açıklamayı yapmıştı: “Bazı arkadaşlarımız benim iyi bir satranç oyuncusu olduğumu söylemişler. Ben satrançtan daha çok, Uzak Doğu Asya’da oynanan “GO” oyununun felsefesini seviyorum. Kırk yaşından küçük kardeşlerim, bu oyunun felsefesini mutlaka inceleyin.”

Bunun üzerine Peker’in bahsettiği oyun, Google’da en çok aranan başlıklar arasında ilk beşe girdi. Google Trends verilere göre ‘Go oyunu’na ilişkin aramalar da Peker’in paylaşımının ardından arttı.

Videolarında bahsettiği isimler de trendler listesine giriyor

Sedat Peker’in konuşmalarında bahsettiği kitaplar da daha önce bestseller listelerine girmişti.

Peker’in videolarında bahsettiği isimler de Google’da en çok arananlar listesine giriyor. Kutlu Adalı cinayetini anlattığı videosunda, o hafta arama trendlerinde Korkut Eken, Galip Mendi gibi isimler yer almıştı.

- Advertisment -