Ana SayfaHaberlerİngiliz Milli Takımı’nda Instagram fitnesi: Vardy, Rooney’e açtığı iftira davasını kaybetti

İngiliz Milli Takımı’nda Instagram fitnesi: Vardy, Rooney’e açtığı iftira davasını kaybetti

İngiltere Milli Takımı oyuncuları Jamie Vardy ve Wayne Rooney’in eşleri arasındaki iftira davasında bugün (28 Temmuz) karar verildi. Rebecca Vardy, The Sun gazetesine sattığı hikâyelerin kendisine ait özel Instagram hikâyeleri olduğunu açıklayan Coleen Rooney’e karşı açtığı iftira davasını kaybetti. İki futbolcu eşi arasındaki hukuki ihtilaf Wagatha Christie vakası olarak anılıyordu. “Wifes and girlfriends”in kısaltması olan “Wag” kelimesi futbolcu veya sporcuların eşleri ve kız arkadaşları anlamına gelen bir İngiliz deyimi.

Wayne Rooney’in eşi Coleen Rooney, 9 Ekim 2019’da Twitter’dan yaptığı yazılı açıklamada Instagram özel hikâyelerinin Jamie Vardy’nin eşi Rebecca Vardy tarafından The Sun gazetesine satıldığını açıklamıştı. Rooney, hikâyelerini sızdıran kişiyi tespit etmek için sadece şüphelendiği kişilerin görebildiği hikâyeler paylaştı ve bu hikâyelerin hangilerinin The Sun’da haberleştirildiğini araştırdı. Rooney’e göre sadece Vardy’nin gördüğü hikâyelerin hepsi The Sun’a sızdırıldı. Bu araştırmanın üzerine Rooney, Rebecca Vardy’nin ismini sosyal medyadan afişe etti.

Rebecca Vardy iddiaları reddetti ve Rooney’a karşı iftira davası açtı. Dava ve hukuki ihtilaf kamuoyu ve medyada Wagatha Christie olarak anılıyor. “Wifes and girlfriends”in kısaltması olan “Wag” kelimesi futbolcu veya sporcuların eşleri ve kız arkadaşları anlamına gelen bir İngiliz deyimi.

İngiliz medyası WAG ile ünlü polisiye yazarı Agatha Christie’nin ismini birleştirerek Wagatha Christie ismini yarattı.

Davada iki tarafın da talep ettiği deliller, Whatsapp konuşmaları ve Instagram ekran görüntüleri incelendi. Tesadüf eseri Rebecca Vardy’nin telefonu inceleme yapılmadan önce suya düşmüş ve kaybolmuştu, suya düşmeden önce de çoğu Whatsapp yazışması yedekleme yapılırken silinmişti. Bu nedenle Vardy’nin menajeri ve The Sun ekibindeki gazetecilerle yaptığı konuşmalara mahkeme erişemedi. Fakat erişilen Whatsapp yazışmaları sonucunda Rebecca Vardy’nin menajerinin Rooney’e ait bir hikâyeyi The Sun’a sızdırma girişiminde bulunduğu, Vardy ile menajerinin sık sık Rooney hakkında dedikodu yaptığı tespit edildi. Mahkemede ayrıca Vardy, geçmişte Danny Drinkwater adındaki bir futbolcunun alkollü araç kullandığı için tutuklanması haberini The Sun’a sızdırmaya çalıştığını itiraf etti.

Mahkemede Rebecca Vardy’nin 2004 yılında verdiği bir söyleşide cinsel ilişkiye girdiği şarkıcı Peter Andre’nin penis boyuyla dalga geçtiği demeçleri de gündeme getirildi, Vardy’nin özel sırları ifşa etme konusunda bir alışkanlığı olduğu iddia edildi. Vardy bu sözleri kabul ederek özür diledi, eski kocasının baskısı sonucunda Andre’nin penis boyuyla dalga geçtiğini belirtti.

Rooney’in avukatları, Vardy’nin hikâyeleri medyaya sızdıran kişi olarak isminin ifşa edilmesinin makul ve kamu yararına olduğu gerekçesiyle Vardy’nin iftira suçlamasını reddetti.

Sonuçta mahkeme, Vardy’nin ileri sürdüğü iftira suçlamalarını reddetti ve Rooney’in iddiasının iftira niteliğinde olmadığına hükmetti.

Milyonlarca kişinin takip ettiği Wagatha Christie davası böylece sonuçlandı. İngiliz basını, dava sürecinde geçmişteki birçok tepki çeken skandalının ortaya çıkması nedeniyle Rebecca Vardy’nin davayı açtığı için pişman olduğunu yazıyor.  

- Advertisment -