Ana SayfaHaberlerDünyaİngiltere Başbakanı Johnson’ın babası AB ile bağını korumak için Fransa vatandaşlığı aldı

İngiltere Başbakanı Johnson’ın babası AB ile bağını korumak için Fransa vatandaşlığı aldı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın babası Stanley Johnson, AB ile bağını korumak için Fransa vatandaşlığı aldığını açıkladı. Oğlunun aksine 2016’daki Brexit oylamasında AB’de kalma yönünde oy kullanan Stanley Johnson 1979-1984 arasında Avrupa Parlamentosu üyeliği yapmıştı. Fransa kanunlarına göre, İngilizlerin Fransa vatandaşlığı kazanması durumunda Birleşik Krallık vatandaşlıklarından vazgeçmeleri gerekmiyor.

Boris Johnson’ın babası Stanley Johnson, bir Belçika haber sitesine Brexit sonrası AB ile bağını korumak için Fransa vatandaşlığı aldığını açıkladı.

Annesi Fransalı olan Johnson, vatandaşlık almanın “değerli bir şey” olduğunu belirterek “Kendimi bir kez daha AB üyesi olarak görüyorum. Bu çok iyi” dedi.

Stanley Johnson, AB’den ayrılma kampanyasına öncülük eden oğlunun aksine 2016’daki Brexit referandumunda AB’de kalma yönünde oy kullandığını açıkladı.

1979-1984 arasında Wight ve Hampshire East’i temsil eden Avrupa Parlamentosu üyeliği yapan Stanley Johnson, bu sefer de bir Fransız seçim bölgesi için Avrupa Parlamentosu üyeliğine aday olabileceği esprisi yaptı.

İngiltere Başbakanlık ofisinden konuyla ilgili, “başbakanın babası için kişisel bir mesele” açıklaması geldi.

Stanley Johnson, İngiltere’nin AB’den tamamen ayrılmasından bir ay önce Aralık 2020’de Fransa vatandaşlığına başvuracağını açıklamıştı.

Fransa Adalet Bakanlığı da Stanley Johnson’un vatandaşlık aldığını doğruladı. Fransa kanunlarına göre, İngilizlerin Fransa vatandaşlığı kazanması durumunda Birleşik Krallık vatandaşlıklarından vazgeçmeleri gerekmiyor.

- Advertisment -