Ana SayfaHaberlerİngiltere Başbakanı Liz Truss, COP27 İklim Zirvesi’ne katılıp konuşma yapmak isteyen Kral...

İngiltere Başbakanı Liz Truss, COP27 İklim Zirvesi’ne katılıp konuşma yapmak isteyen Kral III. Charles’a izin vermedi

Birleşik Krallık Başbakanı Liz Truss, Mısır’da düzenlenecek olan COP27 İklim Zirvesi’ne katılıp konuşma yapmak isteyen Kral III. Charles’a izin vermedi. Çevre duyarlılığıyla tanınan Kral Charles, zirveye katılıp özel bir konuşma yapmak istiyordu. Liz Truss, henüz 19 yaşında bir Liberal Demokrat Parti üyesiyken monarşinin kaldırılmasını savunmuş, 2019 yılında ise Muhafazakar Parti milletvekiliyken Cromwell Evi’ni ziyaret ederek Cromwell’le özdeşen kaskla poz vermişti. Cromwell, 1653’te yüksek vergiler nedeniyle Kral I. Charles’a isyan etmiş, Kral’ın ordusunu yenerek Kral’ı idam etmiş ve ülke yönetimini ölümüne dek Cumhuriyet’e çevirmişti.

Birleşik Krallık Başbakanı Liz Truss, Mısır’da düzenlenecek olan COP27 İklim Zirvesi’ne katılıp konuşma yapmak isteyen Kral III. Charles’a izin vermedi.

Charles, Kraliçe II. Elizabeth’in bir aylık yasının bittiği bir tarih olan 7 Kasım’da başlayacak ve 16 Kasım’da sona erecek olan konferansa katılarak iklim krizi hakkında bir konuşma yapmak istiyordu.

Kral III. Charles, iklim değişikliği konusundaki duyarlılığı ve desteğiyle bilinen bir isim. The Times’a göre Liz Truss da büyük ihtimalle iklim zirvesine katılmayacak. Geçen seneki COP27 zirvesine Kral Charles katılmış, Kraliçe II. Elizabeth de video konferans yoluyla bir konuşma yapmıştı.

- Advertisment -