Ana SayfaHaberlerİngiltere, Sudan’daki vatandaşını kurtaramadı; açlıktan ölen engelli kadının cenazesine Türk konsolosluğu ulaştı

İngiltere, Sudan’daki vatandaşını kurtaramadı; açlıktan ölen engelli kadının cenazesine Türk konsolosluğu ulaştı

Sudan’da yaşanan iç çatışma nedeniyle gıda ve su sıkıntısı çeken yaşlı İngiliz vatandaşı çift İngiltere Büyükelçiliği’ne 50 metre uzakta yaşamalarına rağmen tahliye edilemedi. Su bulmak için evden çıkan 85 yaşındaki adam keskin nişancılar tarafından vuruldu, tedavi altına alındı, evde su ve yemek bekleyen yatalak eşi ise açlıktan öldü. 80 yaşındaki kadının cansız bedenine Türk büyükelçiliği ulaştı. 80 yaşındaki Alaweya Rishwan’ın cenazesi hala evdeki yatağında gömülmeyi bekliyor.

Sudan’da yaşayan 85 yaşındaki Birleşik Krallık vatandaşı Abdalla Sholgami ve yataktan kalkamayan engelli eşi Alaweya Rishwan, yaşanan iç çatışmalar nedeniyle yardım istemelerine ve Birleşik Krallık’ın Hartum Büyükelçiliği’nin yakınında oturmalarına rağmen tahliye çalışmaları kapsamında kurtarılamadı. Büyükelçilik çalışanları, yaşlı çifte havalimanına kendilerinin gitmesi gerektiğini söyledi, diplomatik misyonu tahliye için gelen İngiliz askerleri çiftin evine uğramadı.

Kaldıkları ve sahibi oldukları otelde gıda ve suyun bitmesi üzerine 85 yaşındaki Abdalla Sholgami, evi terk etmek zorunda kaldı, evden çıkar çıkmaz keskin nişancılar tarafından vuruldu ve hafif bir şekilde yaralandı. Sholgami’yi bir akrabası evine alıp tedavi etti, fakat Sholgami ve akrabaları otelde kalan engelli eşi Alaweya’ya keskin nişancılar nedeniyle ulaşamadı.

İngiltere’nin son tahliye uçağının kalktığı 3 Mayıs’tan tam bir hafta sonra otele giden Türk Büyükelçiliği çalışanları açlık nedeniyle yatağında ölmüş Alaweya’nın cansız bedenine ulaştı.

Çiftin evi İngiltere Büyükelçiliği’nin hemen karşısında, 50 metre aşağısında bulunuyor.

Alaweya’nın cansız bedeni hala evindeki yatakta bulunuyor.

- Advertisment -