Ana SayfaHaberlerİnsan kaçakçılığını tespit eden diplomat çift merkeze çekilmiş

İnsan kaçakçılığını tespit eden diplomat çift merkeze çekilmiş

Malatya Yeşilyurt’tan gri pasaportla Almanya’nın Hannover şehrine giden ve geri dönmeyenleri tespit eden ve konsolosluğu insan kaçakçılığı için uyaran Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğunda görevli konsolos yardımcıları Mehmet ve Güler Fidan çiftinin Şubat 2021’de merkeze çekildiği ortaya çıktı. Olay, Mehmet Fidan’ın sosyal medya hesabından “Yeter artık. Türkiye'ye anlatacağız. Zira, kurumun içinde bizi boğuyorlar” notuyla duyurdu.

Şubat 2020’de Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi’nin, Almanya’daki bir şirketin davetlisi olarak düzenlediği “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek” projesi kapmasında gri pasaport düzenleyerek Almanya’nın Hannover şehrine gönderdiği ama geri dönmeyen 43 kişilik kafileden şüphelenerek, Hannover başkonsolosunu uyaran iki konsolosluk görevlisinin merkeze çekildiği ortaya çıktı.

Almanya Hannover Başkonsolosluğunda konsolos yardımcıları olarak görev yapan Mehmet Fidan ve Güler Fidan çifti henüz skandal medyada haber olmadan insan kaçakçılığı tespit edip konsolosu uyarması ve dışişlerine durumu bildiren bir yazı yazması üzerine 2021 şubat ayının 25’inde merkeze alındı.

Olay, Hannover Muavin Konsolosu Mehmet Fidan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ortaya çıktı.

Fidan, “Türkiye’ye anlatacağız. Zira, kurumun içinde bizi boğuyorlar” diyerek paylaştığı mesajında olayı anlattı:

“Eşim Muavin Konsolos Güler Fidan 2020 yılının son aylarında Malatya Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla gelen “GRİ PASAPORT” sahibi 45 kişilik kafileden şüphelendi ve olayı mercek altına aldı.

Daha sonra, Almanya’ya gelenlerin geri dönmediklerini sistemden tespit ederek, Başkonsolosu defalarca uyardı, konunun insan kaçakçılığı ile ilgili olduğunu ısrarla anlattı ve hem Ankara’ya hem de Almanya’daki 13 Başkonsolosluğa dağıtımlı bir mesajla, ivedi bir şekilde konunun Dışişleri’ne iletilmesi için bir yazı hazırladı.

Başkonsolos mesajı sürüncemede bırakıp 2021 Ocak-Şubat ayında eşimin merkeze çekmek için talimat beklediği şifreli mesajı, maalesef, merkeze çektirmedi ve aksine, her nedense, alelacele ve apar topar bizi merkeze çektirdi.

Türkiye’ye anlatacağız. Zira, kurumun içinde bizi boğuyorlar…

Buna daha fazla izin vermeyeceğiz.

Yeter artık!

Kendi Bakanlığını soyup soğana çevirenleri teşekkür ederek törenle uğurluyorlar ve onore ediyorlar. Bizim gibi öksüz yetim hakkını ne pahasına olursa olsun koruyanları ve devlet içinde çıkar amaçlı organize suç oluşumlarına karşı savaşanları da acilen, 15 günde, şimşek hızı ile görevden alıyorlar. Başkonsolosluk kapılarının kilitlerini değiştirerek içeri girmemizi engelliyorlar. Arsız, hırsız, uğursuz içerde iken, öksüz yetim hakkını gözeten koruyan dürüst memurlara zulmediyorlar. Allah biliyor. Kullar da bilsinler gerçekleri.”

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:mehmet-fidan-sosyal-medya-1-lb0P.jpg

Halen Hannover’de ikamet eden konsolosluk çalışanı çiftin, Ankara’ya dönmemek için sağlık raporu kullandıkları öğrenildi

- Advertisment -