Ana SayfaHaberlerInstagram'dan istifanın birinci yıldönümü...

Instagram’dan istifanın birinci yıldönümü…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden ‘affını istemesi’ üzerinden bir yıl geçti. 8 Kasım 2020’de istifasını Instagram hesabından duyuran Albayrak’ı televizyonlar 27 saat sonra haberleştirebilmiş, TL ise istifa kararının ardından değer kazanmıştı…

2018 genel seçimlerinin ardından kurulan 66. hükümette Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, bir yıl önce bu gece, 8 Kasım 2020’de görevinden istifa etmişti.

İstifasını Instagram hesabından yaptığı paylaşım ile duyuran Berat Albayrak, ardından tüm sosyal medya hesaplarını kapatarak ortadan kaybolmuştu.

Albayrak’ın istifa paylaşımı kısa sürede beğeni rekoru kırmasına ve Reuters, BBC gibi dünyanın en önemli haber mecralarında yayımlanmasına rağmen Türkiye’de hiçbir “ana akım” televizyon kanalında ve gazetede haber olmamıştı.






9 Kasım’da yayınlanan günlük gazetelerin iktidara yakın olanlarında da (Türkiye gazetesi hariç) istifaya dair hiçbir haber yer almıyordu.

Berat Albayrak’ın hesabı mı çalınmıştı, istifa etmiş ama istifasından vaz mı geçmişti, ikna mı ediliyordu?

Kimse Albayrak’a ulaşamıyor, resmi mecralardan hiçbir açıklama yapılmıyor ve ana akım medya 27 saat boyunca sessizliğini koruyordu.

27. saatin sonunda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan konuya ilişkin bir açıklama yayınlanmış ve Berat Albayrak’ın ‘görevden affını istediği’ ve ‘bu talebin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildiği’ ifade ediliyordu.

Albayrak’ın istifasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğunun boş kaldığı 27 saatte TL/Dolar kuru  son iki yıldaki en hızlı yükselişini yaşayarak yüzde 5’in üzerinde değer kazanmış ve  8.0021’e kadar çıkmıştı.

- Advertisment -