Ana SayfaHaberlerİran Cumhurbaşkanı Reisi, İran asıllı CNN muhabiri Amanpour’dan söyleşi için başörtüsü takmasını...

İran Cumhurbaşkanı Reisi, İran asıllı CNN muhabiri Amanpour’dan söyleşi için başörtüsü takmasını istedi; Amanpour reddedince söyleşi iptal edildi

CNN muhabiri Christiane Amanpour, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile yapacağı söyleşinin iptal edildiğini duyurdu. Reisi, babası Şii bir İranlı olan Amanpour'un Muharrem ve Safer kutsal ayları nedeniyle başörtüsü takması gerektiğini, aksi halde söyleşiye katılmayacağını belirtti. Reisi, Amanpour'un “New York’tayız, böyle bir zorunluluk yok" diyerek teklifi reddetmesi üzerine söyleşiyi iptal etti.

Deneyimli CNN muhabiri Christiane Amanpour, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile yapacağı söyleşiyi haftalar öncesinden planladı. Reisi söyleşisi için 8 saat boyunca sahne ve mikrofon kurulumu yapıldı.

Söyleşinin başlaması gereken saatten 40 dakika önce Reisi’nin ekibi, Amanpour’dan başörtüsü takmasını talep etti.

Teklifi reddeden Amanpour şunları söyledi:

“Kibarca reddettim. Başörtüsüyle ilgili hiçbir kanunun veya geleneğin olmadığı New York’tayız. İran dışında röportaj yaptığımda, daha önceki hiçbir İran cumhurbaşkanı bunu talep etmedi.”

Amanpour, Reisi’nin bu talebi kutsal aylara saygı ve İran’da başörtüsü zorunluluğuna karşı yapılan gösterilerin yarattığı “özel durum” nedeniyle ileri sürdüğünü aktardı.

CNN ekibi, başörtüsü olmadan söyleşinin yapılmayacağının belirtilmesi üzerine alanı terk etti.

İran asıllı gazeteci Amanpour yaşadığı olayı sosyal medya hesabından duyurdu.

- Advertisment -